Mekkora az esélye annak, hogy április 3.-án az Ellenzéki Összefogás megnyeri a választásokat?
Az utóbbi időben én is beleástam a magyar politikába és elég sokan biznak a kormányváltásban, pont annyira mint 2018-ban és végül újra Fidesz 2/3-ad lett.
Történt azóta valami változás, botrányok ami miatt most esetleg egy ellenzéki győzelem is össze jöhet?
Őszintén, én sosem hittem benne, hogy ha a "baloldal" egyesül, akkor legyőzik a Fideszt. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Fidesz jó, de ez a baloldal sajna nagyon gyenge hozzá. Mikor megtudtam, hogy ezt a Márki-Zay csókát választották Orbán ellen, akkor még annyira sem hittem, hogy sikerül győzniük, miután hallottam pár MZP beszédet, azután meg pláne nem.🤭🤭
Szóval szerintem, annak az esélye, hogy az ellenzék győz, egészen pontosan nulla. Ha MZP elér ilyen 30-35%-ot, az már egy nagy siker lesz tőle.
Egészen addig biztos voltam a kormányváltásban, amíg MZP nem kezdett el baromságokat beszélni.
Most szinte fixen miatta ismét 2/3 lesz.
Kérdező, nagyon kevés választási lehetőséget adtál, így már nem is szavaztam.
Tippem alapján csak kicsi fölénnyel fog nyerni vagy a Fidesz vagy az ellenzék.
Erősen kérdéses hogy melyik, de szerintem a Fidesz, köszönhetően a hazug propagandahadjáratuknak, amit már évek óta nyomnak TV-n, rádión, újságokon keresztül, a média zömében.
15-ösnél látszik például, milyen sikeresen manipulálták az embereket.
Amit a közmédia fúj, annak zömét el is hitték.
Oroszországban pl. arról se tudnak sokan miféle háború van a szomszédban,
mert ott a Putyin diktálta TV egész másképp adja elő a dolgokat: különleges katonai hadművelet folyik az orosz etnikum megmentése és felszabadítása érdekében..
Semmi esély, újabb Fidesz 2/3 ja és ez nem csalás!
Volt már itten
1956,
2006,
Kik is voltak ők?
Mert a baloldali áttörés összefogás össze van f.sva.
A mzp pedig a háborúba küldené a honvédokat!
Köszönöm a reakciókat :)
Mindenkit hasznosra értékeltem.
#17, mikor és hol mondott olyat, hogy ő minden ok nélkül katonákat küldene? Tudnál erről linkelni?
Ja, hogy nem? És csak terjeszted a hazugságot nagy okosan? Értem.
Egész biztos hogy nem nyer a Fidesz 2/3-al, már túl sokan átlátnak rajtuk, de mivel nagyon erős a propagandájuk és ügyesen taktikáznak, nagy valószínűséggel ők nyernek.
A Fidesz rájött arra, hogy a választást nem a politikafaló értelmiségiek döntik el, hanem a szakmunkások és a társadalom perifériájára szorult emberek, hozzájuk is igazították a nyelvezetüket.
Az ellenzék bonyolult és váltakozó üzenetekkel, nehezen érthető nyelvezettel, hosszan és inkább a politikafaló értelmiségnek politizál, ami miatt hátrányba került.
A rezsicsökkentés egyszerű és hatékony üzenete segítette a Fideszt a 2014-es győzelemhez, ahogy később a migránsellenes kampány.
Ha csak a diplomások szavaznának a választáson, az ellenzék kényelmesen nyerne, ha csak a 65 év felettiek (akik zöme hisz a TV-s, rádiós, újságos üzeneteknek), a Fidesz újabb kétharmadot szerezne.
A cigányság körében a Fidesz 80–90 százalékos támogatással bír, sok olyan, többségében romák lakta település van, ahol a Fidesz akár 90–95 százalékos győzelmet arat a választásokon. (Ne felejtsük el, hogy Magyaro. legalább 8%-a cigány.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!