Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nyugdíjasok miért akarnak...

A nyugdíjasok miért akarnak ennyire kényszeresen beleszólni a választásokba?

Figyelt kérdés

Egyértelmű a felmérések alapján, hogy a fiatalabb generáció kormányváltást akár, ezen nincs mit vitatkozni, erre mindig jön a farhát-kommandó a beteges orbán imádatukkal, és leszavaznak a fideszre, miközben nekik már teljesen mindegy, hogy épp ki kormányoz. Na nem a halálukra gondolok, ne értsétek félre, de nekik már nincs akkora tétje a jövőt illetően, mint a 20 vagy 30 éves korosztálynak. A választás előtti alamizsnát bármelyik párttól megkapnák, szóval emiatt felesleges rossz helyre ikszelni.

Miért nem veszik figyelembe a fiatalabb generáció akaratát? Nekik is volt lehetőségük annak idején a jövőjüket alakítani, miért kell ebbe beleszólni? Én amikor nyugdíjas leszek, tuti figyelembe veszem, hogy mit akarnak a fiatalok, hisz ő előttük van a jövő, nekik kell jobbá, könnyebbé tenni az életet.

2022. márc. 20. 14:46
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

19

Nocsak, ha szerinted 10 ismerősről van szó, akkor légyszíves, számszerűsítsd nekem a békemeneten résztvevő fiatalok arányát, akiket néhány vágóképen láttál a híradóban.

2022. márc. 20. 15:41
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

#20, a felmérésekkel nagyon sok baj van. A legfőbb baj az, hogy részrehajlóak. Emellett egyikük sem tud elég nagy mintát felmutatni, hogy abból messzemenő következtetéseket lehessen levonni. Ennél aztán már a békemeneten résztvevő fiatalok százalékos aránya is reprezetatívabb...

Félre ne érts, én is szeretném azt hinni, amit te, de a realitás talaján kell maradnunk, ami pedig az, hogy a semmiből akármi következhet, a statisztikakészítés pedig a kuruzslással és a számmisztikával egyenértékű, hogyha nincs elég adat, ráadásul ha még részrehajló is a statisztikát készítő, akkor egyenesen hazugság.

2022. márc. 20. 15:44
 23/32 anonim ***** válasza:
69%
#21, én próbállak értelmes emberként kezelni, de a megnyilvánulásaid alapján ez egyre nagyobb megpróbáltatás...
2022. márc. 20. 15:46
 24/32 A kérdező kommentje:

22

A kérdésre válaszolj, ha már felhoztad, de segítek: ha szerinted a békemenet reprezentatív, akkor tedd meg, hogy összehasonlítod az ellenzéki nagygyűlés korosztálybeli összetételével. Ja, hogy akkor már nem annyira reprezentatív.

2022. márc. 20. 15:52
 25/32 A kérdező kommentje:

23

Oké, akkor viszlát!

2022. márc. 20. 15:53
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

#25, nem azt mondtam, hogy az reprezentatív, hanem hogy AZ IS REPREZENTATÍVABB ANNÁL, hogy a közvéleménykutatók mit bűvészkednek a számokkal, meg hogy neked a haverjaiddal mi a véleményed.

Értőolvasást legyél kedves egy kicsit gyakorolni, a saját érdekedben.

2022. márc. 20. 15:58
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
#20 Tudok válaszolni, válaszoltam is arra, amit szándékosan impikáltál a hozzászólásaidban.Arról nem tehetek, hogy mindig utólag esik le neked, hogy butaság és szánalmas amiket írsz.Fogadd meg a saját tanácsod és állítsd le magad.
2022. márc. 20. 16:26
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Ugyananyni joguk van szavazni, és az alapján szavazni, hogy számukra hogy a jobb, innentől kezdve meg...
2022. márc. 20. 17:33
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyértelmű, hogy a fiatalabb generáció kormányváltást akar. Egy társadalom nem csak a fiatalokból áll. Minden állampolgárnak joga van szavaznia, ahogy szeretne.

Elég szánalmas ez a vergődés amit itt művelsz.

2022. márc. 20. 17:55
 30/32 anonim ***** válasza:
48%
Van értelme itt vitázni de amit a kérdező mond az nem hülyeség.
2022. márc. 20. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!