A nyugdíjasok miért akarnak ennyire kényszeresen beleszólni a választásokba?
Egyértelmű a felmérések alapján, hogy a fiatalabb generáció kormányváltást akár, ezen nincs mit vitatkozni, erre mindig jön a farhát-kommandó a beteges orbán imádatukkal, és leszavaznak a fideszre, miközben nekik már teljesen mindegy, hogy épp ki kormányoz. Na nem a halálukra gondolok, ne értsétek félre, de nekik már nincs akkora tétje a jövőt illetően, mint a 20 vagy 30 éves korosztálynak. A választás előtti alamizsnát bármelyik párttól megkapnák, szóval emiatt felesleges rossz helyre ikszelni.
Miért nem veszik figyelembe a fiatalabb generáció akaratát? Nekik is volt lehetőségük annak idején a jövőjüket alakítani, miért kell ebbe beleszólni? Én amikor nyugdíjas leszek, tuti figyelembe veszem, hogy mit akarnak a fiatalok, hisz ő előttük van a jövő, nekik kell jobbá, könnyebbé tenni az életet.
19
Nocsak, ha szerinted 10 ismerősről van szó, akkor légyszíves, számszerűsítsd nekem a békemeneten résztvevő fiatalok arányát, akiket néhány vágóképen láttál a híradóban.
#20, a felmérésekkel nagyon sok baj van. A legfőbb baj az, hogy részrehajlóak. Emellett egyikük sem tud elég nagy mintát felmutatni, hogy abból messzemenő következtetéseket lehessen levonni. Ennél aztán már a békemeneten résztvevő fiatalok százalékos aránya is reprezetatívabb...
Félre ne érts, én is szeretném azt hinni, amit te, de a realitás talaján kell maradnunk, ami pedig az, hogy a semmiből akármi következhet, a statisztikakészítés pedig a kuruzslással és a számmisztikával egyenértékű, hogyha nincs elég adat, ráadásul ha még részrehajló is a statisztikát készítő, akkor egyenesen hazugság.
22
A kérdésre válaszolj, ha már felhoztad, de segítek: ha szerinted a békemenet reprezentatív, akkor tedd meg, hogy összehasonlítod az ellenzéki nagygyűlés korosztálybeli összetételével. Ja, hogy akkor már nem annyira reprezentatív.
23
Oké, akkor viszlát!
#25, nem azt mondtam, hogy az reprezentatív, hanem hogy AZ IS REPREZENTATÍVABB ANNÁL, hogy a közvéleménykutatók mit bűvészkednek a számokkal, meg hogy neked a haverjaiddal mi a véleményed.
Értőolvasást legyél kedves egy kicsit gyakorolni, a saját érdekedben.
Nem egyértelmű, hogy a fiatalabb generáció kormányváltást akar. Egy társadalom nem csak a fiatalokból áll. Minden állampolgárnak joga van szavaznia, ahogy szeretne.
Elég szánalmas ez a vergődés amit itt művelsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!