Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A nyugdíjasok miért akarnak...

A nyugdíjasok miért akarnak ennyire kényszeresen beleszólni a választásokba?

Figyelt kérdés

Egyértelmű a felmérések alapján, hogy a fiatalabb generáció kormányváltást akár, ezen nincs mit vitatkozni, erre mindig jön a farhát-kommandó a beteges orbán imádatukkal, és leszavaznak a fideszre, miközben nekik már teljesen mindegy, hogy épp ki kormányoz. Na nem a halálukra gondolok, ne értsétek félre, de nekik már nincs akkora tétje a jövőt illetően, mint a 20 vagy 30 éves korosztálynak. A választás előtti alamizsnát bármelyik párttól megkapnák, szóval emiatt felesleges rossz helyre ikszelni.

Miért nem veszik figyelembe a fiatalabb generáció akaratát? Nekik is volt lehetőségük annak idején a jövőjüket alakítani, miért kell ebbe beleszólni? Én amikor nyugdíjas leszek, tuti figyelembe veszem, hogy mit akarnak a fiatalok, hisz ő előttük van a jövő, nekik kell jobbá, könnyebbé tenni az életet.

2022. márc. 20. 14:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
#10 Ha nem szavazhatnának az öregségi nyugdíjasok, akkor ki is halhatnának, mert senki nem képviselné az érdekeiket.Akkor annak a csoportnak kedveznének a kormányok kampányidőszakban, akiknek a szavazatát meg akarják szerezni.Minden párt ezt csinálja.
2022. márc. 20. 15:17
 12/32 A kérdező kommentje:

9

"hogy rengeteg nyugdíjas dolgozik is nyugdíj mellett...

Emellett nekik sem mindegy, hogy milyen az egészségügy, a dolgozó nyugdíjasoknak a munkaerőpiac, hogy milyen árak vannak a boltokban, milyen a közbiztonság, milyen a nyugdíjrendszer, stb."

Na,ezen jót röhögtem, hát ebből max a közbiztonságot lehet kiemelni, a többi pont, hogy nem igazán működik ebben az országban, mitől is lenne ez jó érv a fidesz mellett?

2022. márc. 20. 15:19
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

#10, mindenki a saját tapasztalása szerint dönt. A nyugdíjasnak a tapasztalása az, hogy a fidesz a jó döntés (megint más kérdés, hogy megfelelő tájékozottsággal rendelkezik-e), tehát a jó szándék van a szavazat mögött, de a mondás is úgy tartja, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Hogy a te ismertségi körödben 10-ből 9-en mit mondanak, statisztikai szempontból nem egy megfelelően nagy minta ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le az ország fiataljainainak véleményéről, remélem, hogy ezt te is megérted.

2022. márc. 20. 15:20
 14/32 A kérdező kommentje:

11

Egy szóval sem említettem, hogy ne szavazzanak.

2022. márc. 20. 15:22
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Sok fiatal a karlendítős pártokat preferálja, akkor nekem is mint nyugdíjasnak azokat kellene választanom?

Mindenki szavazzon arra, akire akar.

2022. márc. 20. 15:27
 16/32 A kérdező kommentje:

13

Ahogy a békemenet résztvevői sem reprezentálják az ország döntő fiataljainak akaratát, remélem, hogy ezt te is megérted.

Az a baj, hogy a jó szándék és a jó döntés között szakadéknyi különbség van, ezt kellene felfogniuk..

2022. márc. 20. 15:28
 17/32 anonim ***** válasza:
79%
#14 Ja, igaz.Te csak azt írtad, hogy arra szavazzanak, akire TE akarod, mert különben meg "minek akarnak beleszólni".
2022. márc. 20. 15:31
 18/32 anonim ***** válasza:
38%
#12 Nyugodj meg, az árak nem változnak akkor sem, ha más lesz hatalmon.Munkaerőpiac szintén nem.Márki pedig kizárólag fizetős eü.-t akar.Azzak biztos jól járna egy kisnyugdíjas.
2022. márc. 20. 15:33
 19/32 anonim ***** válasza:
96%

#16, de még mindig nagyobb egy többszázezres békemenet mintája, mint amit ti alkottok a 10 ismerősöddel...

Maradjunk annyiban, hogy te felülreprezentálsz, a békemenet valahol alulreprezentál, az igazság valahol a kettő között van, talán félúton.

2022. márc. 20. 15:37
 20/32 A kérdező kommentje:

17

Ha nem tudsz válaszolni, akkor felesleges tovább erőlködni, mert ismét nem ezt írtam. Felmérésekre hivatkoztam, aminek ha lusta vagy utánajárni, szívesen keresek neked!

2022. márc. 20. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!