A nyugdíjasok miért akarnak ennyire kényszeresen beleszólni a választásokba?
Egyértelmű a felmérések alapján, hogy a fiatalabb generáció kormányváltást akár, ezen nincs mit vitatkozni, erre mindig jön a farhát-kommandó a beteges orbán imádatukkal, és leszavaznak a fideszre, miközben nekik már teljesen mindegy, hogy épp ki kormányoz. Na nem a halálukra gondolok, ne értsétek félre, de nekik már nincs akkora tétje a jövőt illetően, mint a 20 vagy 30 éves korosztálynak. A választás előtti alamizsnát bármelyik párttól megkapnák, szóval emiatt felesleges rossz helyre ikszelni.
Miért nem veszik figyelembe a fiatalabb generáció akaratát? Nekik is volt lehetőségük annak idején a jövőjüket alakítani, miért kell ebbe beleszólni? Én amikor nyugdíjas leszek, tuti figyelembe veszem, hogy mit akarnak a fiatalok, hisz ő előttük van a jövő, nekik kell jobbá, könnyebbé tenni az életet.
9
"hogy rengeteg nyugdíjas dolgozik is nyugdíj mellett...
Emellett nekik sem mindegy, hogy milyen az egészségügy, a dolgozó nyugdíjasoknak a munkaerőpiac, hogy milyen árak vannak a boltokban, milyen a közbiztonság, milyen a nyugdíjrendszer, stb."
Na,ezen jót röhögtem, hát ebből max a közbiztonságot lehet kiemelni, a többi pont, hogy nem igazán működik ebben az országban, mitől is lenne ez jó érv a fidesz mellett?
#10, mindenki a saját tapasztalása szerint dönt. A nyugdíjasnak a tapasztalása az, hogy a fidesz a jó döntés (megint más kérdés, hogy megfelelő tájékozottsággal rendelkezik-e), tehát a jó szándék van a szavazat mögött, de a mondás is úgy tartja, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.
Hogy a te ismertségi körödben 10-ből 9-en mit mondanak, statisztikai szempontból nem egy megfelelően nagy minta ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjunk le az ország fiataljainainak véleményéről, remélem, hogy ezt te is megérted.
11
Egy szóval sem említettem, hogy ne szavazzanak.
Sok fiatal a karlendítős pártokat preferálja, akkor nekem is mint nyugdíjasnak azokat kellene választanom?
Mindenki szavazzon arra, akire akar.
13
Ahogy a békemenet résztvevői sem reprezentálják az ország döntő fiataljainak akaratát, remélem, hogy ezt te is megérted.
Az a baj, hogy a jó szándék és a jó döntés között szakadéknyi különbség van, ezt kellene felfogniuk..
#16, de még mindig nagyobb egy többszázezres békemenet mintája, mint amit ti alkottok a 10 ismerősöddel...
Maradjunk annyiban, hogy te felülreprezentálsz, a békemenet valahol alulreprezentál, az igazság valahol a kettő között van, talán félúton.
17
Ha nem tudsz válaszolni, akkor felesleges tovább erőlködni, mert ismét nem ezt írtam. Felmérésekre hivatkoztam, aminek ha lusta vagy utánajárni, szívesen keresek neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!