Ha Orbán megint nyer, elképzelhető hogy marad velünk 2030-ig?
“Mi bajod Viktorral?”
A világra jött
Hát ez attól függ, hogy egy esetleges vereségtől az ellenzék megerősödik e, vagy szétesik. De az tény, hogy ennél jobban már nem tudnak összefogni. A mi hazánk biztos nem csatlakozik, max a kutyapárt, de a szavazói elég elenyészőek.
Nyilván attól is függ, a kormány fog e olyan hibát elkövetni, amitől lemorzsolódik a szavazóbázisa. És itt nem a korrupcióra vagy a botrányokra gondolok, mert az látható, hogy eddig nem nagyon morzsolta le őket, max feltüzelte az ellenzéket. Az az igazság, hogy itt se nem a kormánypárti, se nem az ellenzéki szavazóbázis dönt, hanem a bizonytalanok, vagy akik eddig még nem szavaztak. Gyakorlatilag `30ra felnő egy generáció, akinek alap dolog, hogy mióta él, OV a miniszterelnök. És ez a réteg inkább lázadó, mintsem lojális általában. (Nem vagyok politológus, ez szubjektív véleményem.)
Közben ha bejön megint valami világválság, vírus, háború, az is nagyon keresztbehúzhatja a dolgot. Egy "jobboldali öszödi beszéd" szintén. Szerintem ezt nagyon nehéz megjósolni. Orbánban (szintén csak az én véleményem) van még 8 évnyi kormányzás.
Az is lehet, hogy addigra sikerül egy olyan szövetséges pártot felépíteni, amely pl 2026-ban koalícióban fog kormányozni, 2030-ra pedig megmarad a koalíció, de ők lesznek nagyobb arányban és ők adják a miniszterelnököt. (Bár erre vajmi kevés esélyt látok)
Jók az ilyen kérdések, mert 2030ban érdekes lesz visszaolvasni. :)
#24 Ennek, hogy ő lett a miniszterelnök így kellett lennie.
Ezer százalékig biztos vagyok abban, hogy MZP-nek az előválasztáskor sem volt több támogatója mint Dobrevnek. Ez hülyeség, azt sem tudtuk ki ő. Ebbe valaki belenyúlt fentről szerintem.
A magad nevében beszélj. Azzal, hogy egy betonfideszes Hódmezővásárhelyben kétszer tudott nyerni, országos ismeretséget szerzett, tehát nem volt ismeretlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!