Mi a véleményetek arról hogy az oroszok mérgesek mert előkerült egy film az orosz katonák Magyarországi bűneiről?
Figyelt kérdés
Egy 1945 idején készült amerikai film került elő ami a komcsi katonák Magyarországon elkövetett bűneit mutatja be.
Az oroszok szerint ezzel csak egymásnak akarják ugrasztani Oroszországot és Magyarországot.
Mi a véleményetek?
2022. márc. 17. 17:08
11/14 anonim válasza:
Az oroszok sem ind hülyék. Már a '80-as években volt olyan, aki magánbeszélgetésnél bocsánatot kért a történtek miatt.
12/14 anonim válasza:
Ezek ukrán katonák is voltak, nem csak oroszok. Amúgy meg mit számít ez ma már, ez már történelem.
13/14 anonim válasza:
Nézd, erre csak nagypapám nagynénjét tudom felhozni. Szűk 30 évesen maradt özvegy, 2 gyerekkel, az egyik beteg volt. A férje halála sosem igazolódott, a 90-es években nyilvánították halottá. A rendszerváltás után a helyi közparkban a második világháborús magyar katonáknak állították az emlékművet, amin természetesen ott voltak. Páran kitalálták, hogy a szovjet emlékművet törjék össze. Erre ő csak annyit mondott, hogy valaki őket is haza várta. Haláláig 2 szál virággal, 2 mécsessel járt ki, és a magyar és szovjet emlékműre is rakott. Én egyszer, mint kisgyerek megkérdeztem tőle, hogy miért visz oda is. Erre azt mondta, "remélem az én férjem sírjára is visz néha valaki egy szál virágot, vagy mécsest". Több, mint 60 évet élt özvegyen, és haláláig gondozta a szinte magatehetetlen gyerekét. Akkor roppant meg, mikor a gyereke meghalt. Túlélte mindkét gyerekét, de a másodikat csak pár hónappal, és akkor már nem volt tudatában. Meg sem mondták neki. Ő el tudta engedni. Volt kint Oroszországban is, kereste a férjét, vagy a nyughelyét. Imádtam, egy csupa szív asszony volt, aki még 90 évesen simán kisétált velem bő 1 km-t megnézni a teheneket a legelőn, és közben mesélt. Ha minden embernek olyan szíve lenne mint neki, akkor világbéke lenne. Ha ő megbocsátott, akkor nekünk is meg kell, de felejteni nem szabad.
14/14 anonim válasza:
"A foglalkozás elérte célját!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!