Egyetértesz ezzel a fizetéssel?
Figyelt kérdés
Az OKJ-s végzettségű, 4-6 éve dolgozó ápoló átlagkeresete 2022-ben bruttó 517 ezer forint.
(Nettó 343.000 Ft)
A mesterdiplomával (6 év egyetem) rendelkező, 4-6 éve dolgozó tanár átlagkeresete bruttó 263 ezer forint.
(Nettó 174.000 Ft)
2022. márc. 17. 16:37
11/15 anonim válasza:
Óvodában dolgozom. 300 felett keresnek az óvónők nettó!!! És hol vannak ők a tanároktól....közük nincs hozzá...
12/15 anonim válasza:
Testvérem nem rég végzett tanárin és valami egyházi jellegű magánsuliban tanít egy vidéki városban, brutto 600 ezer a kezdője. Fogalmam sincs, ez emelkedik-e mondjuk, ugye a tanári fizetések általában fixek évekig és utána sincs emelés, de ez már nem rossz fizetés egyáltalán. Én is tanárnak tanulok egyébként, szintén nem állami intézményben szeretnék majd tanítani. Szerintem ki fognak esni a jobb iskolák az állam kezéből, a tanárokkal együtt.
13/15 A kérdező kommentje:
"Óvodában dolgozom. 300 felett keresnek az óvónők nettó!!! És hol vannak ők a tanároktól....közük nincs hozzá..."
Egy 10 éve dolgozó, alapszakos diplomával rendelkező óvónő bére bruttó 312 ezer ft. Vagyis nettó 208 ezer... És ez már a pótlékkal növelt összeg, megnéztem a pegadógus bértáblát.
Nekem a húgom pályákezdő gimnáziumi tanár, nettó 206 ezret keres mesterdiplomával, úgyhogy kár hazudoznod.
2022. márc. 19. 12:40
14/15 anonim válasza:
Nem értek egyet azzal , hogy mindkét ágazatban( oktatás és eü) ilyen alacsonyak a bérek. Nincsenek megbecsülve, pedig fontos és nélkülözhetetlen a munkájuk. Azért röhejes egy bolti eladóhoz hasonlítani őket . Közel sincs akkora felelőssége egy eladónak és tudás sem kell a munkájához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!