Meg tudom valahol nézni, hogy névjegyzékben vagyok-e? Tudok szavazni?
Ügyfélkapun benyújtottam a kérvényt, hogy átkéressem magam egy másik városba.
Legutóbb szavaztam, így azt hittem már regisztrálva vagyok.
Viszont elfelejtettem, hogy azóta kijelentkeztem a magyar címemről és külföldit jelentettem be.
Jött is a válasz, hogy nem vagyok névjegyzékben, tehát az átkéretés megtagadva.
Majd kitöltöttem a regisztrációsat, és azóta sem kaptam választ, több mint 1 hete..
Kellene kapnom valami papírt erről, hogy elbírálták? Vagy megtudom valahol nézni, akár ügyfélkapun, hogy névjegyzékbe vagyok-e véve?
"Viszont elfelejtettem, hogy azóta kijelentkeztem a magyar címemről "
Van ismét bejelentett magyarországi lakcímed, van magyar lakcímkártyád?
#3 Ha olvasol még 3 sort, akkor ott leírtam azt is, hogy ezek után kitöltöttem a névjegyzékbe vételhez szükséges nyomtatványt ügyfélkapun...
A kérdés az az, hogy hol tudom ellenőrizni, hogy fel lettem-e véve már, hisz nem kaptam visszaigazolást.
Az a nagykorú magyar állampolgár, akinek nincs nyilvántartott érvényes magyarországi lakóhelycíme, levélben szavazhat, és csak pártlistára.
Ehhez, regisztrálni kellett, aminek határideje a választást megelőző 25. nap; azaz 2022. március 9. volt.
A kérdésed 2022. március 16-án jelent meg, és sem abból, sem a kérdezői kommentekből nem derül ki pontosan, hogy mikor adtad be a regisztrációs kérelmed? A több mint egy hete, eléggé határeset.
A Nemzeti Választási Iroda honlapján megadott elérhetőségek: visz@nvi.hu és +3617953310; ezeken tudsz érdeklődni.
Sem a nemzeti Választási Iroda honlapján, sem a Magyarország Személyre Szabott Ügyintézési Felületen nem találtam olyan lekérdezési lehetőséget, hogy valaki szerepel-e bármilyen választási névjegyzékben.
(Az egyetlen személyre szabott lekérdezési lehetőség, hogy ellenőrizheti, szerepel-e képviselőjelölt ajánlási listán; legalábbis abban a részben, amit a szükséges érvényes ajánlásszám eléréséig megnéztek.)
Na, pont az imént kaptam email-t, hogy a kérvényt elfogadták és szavazhatok az általam megadott városban.
Egyedül csak azt nem írja, hogy melyik szavazóhelyen 😅
Csak annyit ír, hogy Városnév (személyes kézbesítési helyszín) 🤷♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!