Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Feltételül szabnátok az...

Feltételül szabnátok az érettségi meglétét az idei országgyűlési választásokhoz?

Figyelt kérdés
2022. márc. 14. 14:51
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
78%
9# Ja vagy úgy:) Aki nem a te szinteden van az mind fogyatékos? :)
2022. márc. 14. 15:19
 12/37 A kérdező kommentje:
11.: Na most lebuktattál. Ezt a hihetetlen logikát a valamire való szakmáddal együtt szerezted meg, vagy mégis hogyan lehetséges ez?
2022. márc. 14. 15:24
 13/37 anonim ***** válasza:
94%
7) az értelmi fogyatékosok alapból betegek és nem szavazhatnak.
2022. márc. 14. 15:25
 14/37 anonim ***** válasza:
93%
Bizony. A valamirevaló szakmámmal szereztem meg, úgy, hogy szavazhatok:)
2022. márc. 14. 15:26
 15/37 anonim ***** válasza:
48%

Sajnos én is úgy látom, hogy valamihez kellene kötni a szavazati jogot, mert az nem állapot, hogy valaki beéri mondjuk egy zsák krumplival is (ezt általánosságban mondom, nem konkrétan a fidesz regnálásra).

De, hogy mindenki ugyanolyan alapokról indulhasson, én úgy tudnám elképzelni, hogy senkinek nem járna alanyi jogon a szavazati jog, hanem onnantól járna, hogy tegy vizsgán (mint ahogy gyakorlatilag bárminek a megszerzésén egy vizsgát kell teljesíteni). Hogy ebben a vizsgában milyen kérdések lennének, mi lenne a követelmény, az kidolgozást igényelne, és mivel úgysem lesz ilyesmi, csak hipotetikus felvetés, nem is szükséges a részletezése. A lényeg, hogy aki azon a vizsgán átmenne, az szavazati jogot kapna, és ezt a vizsgát minden szavazás előtt újra kellene csinálni, tehát nem élethosszig tartó lenne, mint például az érettségi.

2022. márc. 14. 15:27
 16/37 anonim ***** válasza:
0%
A demokrácia rákfenéje az általános választójog. Egy érettségit én is minimum feltételnek meghoznék, vagy legalább írni és olvasni tudjon a szerencsétlenje, mert egy X-et egy betanított majom is képes húzni.
2022. márc. 14. 15:27
 17/37 anonim ***** válasza:
0%
15) azért írtam 10 év munkaviszonyt.Mert aki ennyit lehúzott az már tett valamit ezért au országért,van élettapasztalata ennél jobbat nem tudok elképzelni.
2022. márc. 14. 15:30
 18/37 anonim ***** válasza:
17# Mi lenne az érettségizett munkanélkülivel?:)
2022. márc. 14. 15:33
 19/37 A kérdező kommentje:

14.: Na pont a te fajtád miatt tartunk ott, ahol.

Nekem van egy haverom, akinek csak érettségije van, de amikor a választásokra terelődött a téma, akkor ő kijelentette, hogy nincs elég tudás birtokában a döntéshez. Ilyet egy 8. osztályos/szakmunkás az életbe nem jelentene ki. Nem is csoda, hiszen ahhoz, hogy felismerjük a hiányosságainkat, kell egy minimális intelligencia. Ezért is van az, hogy mindig a legbutábbak a legmagabiztosabbak és leghangosabbak, ami igencsak lehúzza a választások, így ezzel együtt a hatalmon lévő pártok színvonalát.

2022. márc. 14. 15:36
 20/37 anonim ***** válasza:
93%
19# Igaz, semmi közöd hozzá, de van diplomám. Na az én fajtámnak az is van:)
2022. márc. 14. 15:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!