Feltételül szabnátok az érettségi meglétét az idei országgyűlési választásokhoz?
Sajnos én is úgy látom, hogy valamihez kellene kötni a szavazati jogot, mert az nem állapot, hogy valaki beéri mondjuk egy zsák krumplival is (ezt általánosságban mondom, nem konkrétan a fidesz regnálásra).
De, hogy mindenki ugyanolyan alapokról indulhasson, én úgy tudnám elképzelni, hogy senkinek nem járna alanyi jogon a szavazati jog, hanem onnantól járna, hogy tegy vizsgán (mint ahogy gyakorlatilag bárminek a megszerzésén egy vizsgát kell teljesíteni). Hogy ebben a vizsgában milyen kérdések lennének, mi lenne a követelmény, az kidolgozást igényelne, és mivel úgysem lesz ilyesmi, csak hipotetikus felvetés, nem is szükséges a részletezése. A lényeg, hogy aki azon a vizsgán átmenne, az szavazati jogot kapna, és ezt a vizsgát minden szavazás előtt újra kellene csinálni, tehát nem élethosszig tartó lenne, mint például az érettségi.
14.: Na pont a te fajtád miatt tartunk ott, ahol.
Nekem van egy haverom, akinek csak érettségije van, de amikor a választásokra terelődött a téma, akkor ő kijelentette, hogy nincs elég tudás birtokában a döntéshez. Ilyet egy 8. osztályos/szakmunkás az életbe nem jelentene ki. Nem is csoda, hiszen ahhoz, hogy felismerjük a hiányosságainkat, kell egy minimális intelligencia. Ezért is van az, hogy mindig a legbutábbak a legmagabiztosabbak és leghangosabbak, ami igencsak lehúzza a választások, így ezzel együtt a hatalmon lévő pártok színvonalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!