Szerinted jogos a pedagógusok bérkövetelése?
Most jelenleg nettó 172 ezer Ft egy mesterdiplomás gimnáziumi tanár bére 6 év egyetem után.
A pedagógus szakszervezetek 45%-os emelést követelnek, vagyis ez a fizetés nettó 249 ezer Ft-ra nőne akkor. Mit gondolsz erről?
Úgy általában nem érdemlik meg. Borzasztó tanárok vannak. Sokan még ugyanazon a szinten vannak, mint 30 éve, közben megváltozott az egész világ.
Nekem is volt sok olyan tanárom, aki egész életében ugyanazt a jegyeztet adta le, elkészítette 20-30 éve, és mindenkinek ugyanaz ment. Az nem érdekelte, hogy a példái már egyáltalán nem passzolnak a mai világhoz. Egy kérdésre nem tudtak válaszolni értelmesen. Van, akinek az volt a tanítás, hogy felolvastatta a tankönyvet :D Ráadásul pedagógiai érzékük is 0. A tanárok nagy része utálja a gyerekeket.
Az a néhány valóban elhivatott és jó pedagógus, aki volt az én időmben, és ma is hasonló arányokról hallok, na ők valóban megérdemelnének bármennyit. De ők tényleg csak egy elenyésző kisebbség.
"Nekem is volt sok olyan tanárom, aki egész életében ugyanazt a jegyeztet adta le, elkészítette 20-30 éve, és mindenkinek ugyanaz ment."
Arra nem gondoltál még, hogyha olyan fizetésük lenne, ami mellett nem kéne másod- és harmadállás a megélhetéshez, akkor talán idejük is maradna készülni és folyamatosan fejleszteni a tananyagot?
PRO : - a pedagógusokat vezetni kell ; elő kell írni mit tanítanak. Maguktól liberális áltudományokat tanítanak, amik károsak a gyermek, tini fejlődésére. Ilyen genderizmus izét nyomnának, amik visszaveti a családalapítási kedvet és a hazaszeretetet. Az átkosban is úgy volt megírva a történelem könyv, hogy az ellenségnek kellett drukkolni. Nagykéű, egoista a legtöbb. Sajnos sok jót ideológiai tájékozottságukról nem lehet mondani
KONTRA : - Minden hivatásnak meg kellene tudni élni. Az azért gáz, hogy a kezdő pedagógusnak a fizetését ki kell egészíteni a bérminimumra, mert olyan kevés. A kezdőkét és a ped 1-est kellene emelni egy szintre és akkor jó lenne. Adni kellene nekik cafetériát, az sokan nem jelent mégis nagyon örülnének neki. BKV bérlethozzájárulást, hogy sokan ne blicceljenek. Pl én is ezt teszem évtizedek óta. Ez is nagyon gáz, hogy a tanár érvényes bérlet nélkül kénytelen utazni.
15: Van/volt tanár ismerősöm. Ők a normális kisebbséghez tartoznak/tartoztak. Szinte mind otthagyták a pályát. Nem a fizetés miatt!!! Egyiküknek sem azzal volt problémája, hanem a több tanárral. Ők is ugyanezeket mondják, amiket leírtam, a tanárok nagy része alkalmatlan, gyerekek közelébe nem szabadna őket engedni, és a tanításban sem produkálnak semmit.
Egyébként meg nem a tanárok az egyetlenek, akiknek másodállásuk van és a munkahelyen, munkaidőn kívül is vannak feladataik.
#12 Hagyjuk már a hülye dolgozatjavítást. Egyetemi tanárom egyedül képes volt egy délután kijavítani 300 zárthelyit, amiből egy darab is 3-4 oldal volt, reggel megírtuk délután már volt eredmény, pedig egyedül javította mindet. A középiskolás tanáraimnak meg 1 hónapig tartott kijavítaniuk 30 dolgozatot, ami jó ha 1 teljes A4-es oldal terjedelmű.
Sima lustaság, semmi más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!