Mennyien lesznek a Békemeneten?
#29 sajnos nincs meg ez a lehetőség, mert a pártállami propaganda, a maga szinte korlátlan erejével, elkezdi befeketíteni a újonnan alakult, rájuk veszélyt jelentő pártot, ahogy már láthattuk, és az aktív szavazók nagy részének sajnos a reklám többet jelent mint a valóság, hiszen a létfenntartás mellett nem igazán jut idejük a tájékozódásra, és az utánajárásra, egyszerű elhinni amit mondanak nekik, főleg az öregebbeknél.
Emellett pedig hogyha még ez sikerülne is akkor a fidesz előtte újra át variálná a választási törvényt, kerületeket.
Nem véletlen hogy a diktatórikus, autokratikus rendszereket az szokta többnyire erőszakos úton megbuktatni, hogy betelik a pohár.
Nem fogja megérteni, naivan azt gondolja, hogy az ellenzék saját maga miatt nem alternatíva. Pedig azért nem tud alternatívává fejlődni, mert a NER, és a névleg ellenzéki pártokban lévő ügynökeik alássák a lehetséges alternatíva önbecsülését, és társadalmi elfogadottságát.
#31. Nem, ez sima bizonyítványmagyarázás. 2010 előtt a Fidesznek egy szem HírTV-je volt és mégis tudott nyerni, sőt, 1998 előtt csak két, alig olvasott, a szoci sajtó által kb. a Blikk szintjére degradált lapja volt, és mégis tudott nyerni. Ne legyünk eltévedve, nem ezen dől el a győzelem, épp a Fidesz az élő példa rá, hogy 90%-os médiatúlsúllyal szemben is lehet saját narratívát előadni és lehet nyerni is...én elhiszem, hogy most az ellenzéknek a mai NER-média rettenetesen fáj (bár 2010 előtt annyira nem panaszkodtak, sőt inkább Megyó javasolta a Fidesznek, hogy ha tv kell nekik, hát vegyenek maguknak), de ez leginkább azért van, mert egyszerűen nem ehhez vannak szokva...hát ideje végre hozzászokni, és nem ezen picsogni, meg nem arra fogni a folyamatos vereséget, hogy most az ellenfeleik is tudnak kampányolni és másokat lejáratni, nem csak egyedül ők. Nekem személy szerint az az érzésem, hogy az ellenzékben nem a felület fogyott el, hanem a mondanivaló...egész egyszerűen a kutyát nem hatja meg, mit szeretne a népnek üzenni egy Kunhalmi, Jakab, Fekete-Győr vagy akár egy MZP. De ez nem a nép, és nem az internet hibája, ez kizárólag az ő hibájuk, és a saját, kontraszelektált politikai tömörülésüké.
"Emellett pedig hogyha még ez sikerülne is akkor a fidesz előtte újra át variálná a választási törvényt, kerületeket."
Ja, mintha ezt ők találták volna ki...figyi, azon nincs mit variálni, ha számszerűen nekik van kevesebb szavazójuk, nem igaz? Dolgozni tessenek az ellenzékben, ne kifogásokat gyártani, pláne, hogy számtalanszor bizonyították, hogy kormányon egy szemernyivel sem különbek ők sem, a gerrymandering meg a kétharmad kritériuma valahogy mindig csak a mindenkori ellenzéknek okoz sérelmet.
"Nem véletlen hogy a diktatórikus, autokratikus rendszereket az szokta többnyire erőszakos úton megbuktatni, hogy betelik a pohár."
Erről pedig kár álmodozni, és javaslom, hogy ne is induljunk el a polgárháború felé...mit gondolsz, ahhoz a ~3 millió Fidesz-szavazónak nem lesz egy-két szava, ha el akartok kezdeni a demokratikus szavazást figyelmen kívül hagyva kormányt elmozdítani? Lehet próbálkozni, de kb. 10 év letöltendő, ha szerencsével jár az elkövető...amúgy itt érdemes megjegyezni, hogy nem csak az tud lámpavasra kerülni, akit először fenyegetnek vele, szóval még egyszer: nagyon óvatosan bánnék ezzel a lehetőséggel.
Egy megoldása lehet az ellenzéki emberekben, elvándorolni Nyugatra, amíg lehet. Meghagyjuk inkább nektek Magyarországot. 🤷♂️
#32, 30 voltam, a kiábrándult ellenzéki.
Miért támadsz vissza olyan szavakkal, hogy "szemétzorbán"? Egy szót sem írtam a miniszterelnök úrról. Az lehet, hogy 2019-ben fordult egy trend, de minden kivándorolt nem tért vissza, tehát ezzel inkább ne jöjjünk. Aki visszajött, az nyilván úgy is számolt, hogy pár év múlva hazajön, de sokan úgy mennek ki, hogy nem térnek vissza, vagy még az elvándorlás pillanatában nem tudják meddig lesznek kint. Amúgy ismerek olyanokat, akik visszajöttek, de még mindig Németország után sóvárognak. Csak azt nem értem, hogy ők miért jöttek haza.
Amúgy nem hisztinek szántam, sajnálom, hogy annak vetted, ez eléggé lekezelő volt. Sokan nem tudnak már itt maradni. És nem csak azért, mert nem tetszik nekik a Fidesz, hanem mert nem tudnak annyit keresni.
Nem akarom elkiabálni, de lehet lesz egy lehetőségem Dániában. Mondjuk ellenzéki győzelem után is elmegyek, ha össze jön a dolog. Szóval nekem mindegy, hogy ki nyer.
Az meg, hogy meddig leszek kint, nem tudom. Nem zárom ki, hogy életem végéig, főleg ha ott megismerkedem valakivel, és ott alapítok családot. Ennyi.
#37. "Miért támadsz vissza olyan szavakkal, hogy "szemétzorbán"?"
Mondjuk, mert olyat írsz, hogy kiábrándult ellenzékiként elhagyod az országot, és meghagyod "nekünk". Akkor nem nagyon kell csodálkozni, ha én is ehhez a stílushoz fogok viszonyulni.
"de minden kivándorolt nem tért vissza, tehát ezzel inkább ne jöjjünk"
De, szerintem meg jöjjünk, mert egy nagyon fontos jelzője annak, hogy nem a politikai beállítódás, hanem a gazdasági indokok állnak a vándorlás hátterében, az pedig, hogy hazajönnek, azt jelenti, hogy nekik már nem éri meg kint lenni (míg korábban igen).
"Aki visszajött, az nyilván úgy is számolt, hogy pár év múlva hazajön"
Erre viszont pont nem tudunk következtetni. Ennyi erővel én is mondhatnám azt, hogy zömével "örökre" indultak ki, csak aztán mégis meggondolták magukat...nyilván van ilyen is, de én nem szeretnék alaptalan következtetéseket levonni.
"Amúgy nem hisztinek szántam, sajnálom, hogy annak vetted, ez eléggé lekezelő volt."
Értem és bocs.
"És nem csak azért, mert nem tetszik nekik a Fidesz, hanem mert nem tudnak annyit keresni."
Egyéni élethelyzetek vannak, de amúgy általánosságban bizony épp az a jellemző, hogy több ma a lehetőség itthon, mint volt 10+ éve. Én értem, hogy az egy komoly ellenzéki propaganda-alap, hogy milyen rosszul élünk és rossz irányba halad a gazdaság, de legnagyobb bánatukra ez egyáltalán nem igaz. Minden mutató szerint előre haladunk.
"Nem akarom elkiabálni, de lehet lesz egy lehetőségem Dániában. Mondjuk ellenzéki győzelem után is elmegyek, ha össze jön a dolog. Szóval nekem mindegy, hogy ki nyer.
Az meg, hogy meddig leszek kint, nem tudom. Nem zárom ki, hogy életem végéig, főleg ha ott megismerkedem valakivel, és ott alapítok családot. Ennyi."
Ahogy írtam korábban, minden jót kívánok, találd meg a számításaid! Aztán ha gyűjtöttél egy kis tudást, tapasztalatot, várunk vissza (de bármi is lesz a döntésed végül, senkinek sem hibáztathat érte, éld az életed!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!