A feministák miért harcolnak a fejlett nyugati világban a női többletjogokért, miközben a tényleges tennivaló a második, de leginkább harmadik világban lenne?
1#
"Vannak bajok a fejben, nem is kicsit." Ez rád érvényes. Nekem semmi bajom azzal, ha egy nő ugyanazt csinálja.
"A feministák miért harcolnak a fejlett nyugati világban a női többletjogokért"
Nem azért harcolnak
"a tényleges tennivaló a második, de leginkább harmadik világban lenne?"
Ott is vannak feminista mozgalmak, csak nem hallottál róluk, mert felteszem kizárólag anti-feministáktól szerzel információt a feminizmusról. Így vajmi kevés fogalmad van a témáról, viszont azt hiszed, hogy nagyon értesz hozzá.
"Vannak munkatársaim akiknek magasabb az óraberére mint nekem, de semmivel sem tudnak többet mint én"
Nekem is... Ilyen a világ. Szinte mindenkinek vannak túlfizetett semmirekellő munkatársai, nem vagy különleges.
"Csak én nem vagyok az a törtető típus, de férfiként el kell viselnem a különféle felcímkézéseket a hozzáállásom miatt"
Milyen felcímkézéseket?
Ha zavar, hogy milyen sztereotipikus "férfi szerepekbe" vagy kényszerítve az akaratod ellenére, akkor van erre egy mozgalom, akik a sztereotipikus nemi szerepek ellen próbálnak fellépni. Feminizmusnak hívják.
"Az eddigi párkapcsolataim sem hosszúéletűek, pedig nem vagyok egy anyámasszony katonája. Csupán kifejezetten mélyről jövök és a kötelességemet letudván megelégedtem azokkal a szerény körülményekkel amit kialakítottam magamnak."
Nem világos, hogy ez mit jelent...
3#
"Ott is vannak feminista mozgalmak, csak nem hallottál róluk, mert felteszem kizárólag anti-feministáktól szerzel információt a feminizmusról. Így vajmi kevés fogalmad van a témáról, viszont azt hiszed, hogy nagyon értesz hozzá."
Tudom hogy ott is vannak mozgalamak, csak a fejlett nyugati világban nem értem ennek a létjogosultságát.
"Nekem is... Ilyen a világ. Szinte mindenkinek vannak túlfizetett semmirekellő munkatársai, nem vagy különleges."
Akkor mi itt a probléma az alapkérdést illetően?
Ha zavar, hogy milyen sztereotipikus "férfi szerepekbe" vagy kényszerítve az akaratod ellenére, akkor van erre egy mozgalom, akik a sztereotipikus nemi szerepek ellen próbálnak fellépni. Feminizmusnak hívják."
Ezzel egyetértek velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!