Miért voltak tele a benzinkutak tegnap délután/este?
Egyik helyen kaját vettem - alig fértem be parkolni, kilógtak a főútra. (Kazincbarcika)
Másik helyen is azt látom, hogy tele van. (Miskolc-Lukoil)
Után Tiszafüreden is, szinte a körforgóra kilógott a vége...
Szabályozni kellene a külföldiek Magyarországon történő tankolását. Pl. amit láttam: átjön a szlovák a Transittal, tele nyomja a Transit tankját és még a raktérben ott figyel a 1m3-es tartály (NKH? ADR? NAV/rendőr hol vannak?)
Mit kell betartani?
Kevesebb, mint 999 liter gázolaj szállítása során szükségünk lesz az autóban a teljesség igénye nélkül például poroltóra, zseblámpára vagy kerékkitámasztó ékre is, valamint egy menetlevélre, amibe a rakományra vonatkozó kötött szöveget írhatjuk. Sokan nem tudják, hogy az autóra a tartály megfelelő rögzíthetőségén és a rakomány jelzésén kívül nincs külön betartandó előírás, tehát ugyanúgy megfelel a családi Navara vagy Hilux, mint a cég Ford Transitja.
Az 1000 liter alatti szállítás az ADR hatálya alá tartozik, ám bizonyos mentességet élvez. Emiatt kell a tartálynak mindenképpen ADR-vizsgával rendelkeznie.
Boroshordónak, ballonoknak, zsírosbödönnek nincs ADR-es jováhagyása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!