Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarok ezen a nyáron sem...

A magyarok ezen a nyáron sem fognak otthon zöldséget termeszteni a kertben?

Figyelt kérdés

Az élelmiszerárak elszállóban, a műtrágyát már nem lehet Oroszo-ból exportálni, itthon is leállt a Nitrogénművek, nyárra ha így haladunk, 1 kg uborka vagy paradicsom is ezer forint lesz szezonban.

Sok kertes házban van felszabadítható gyepes terület, fúrott kút, de egyébként lehet bizonyos zöldségeket cserépben is nevelni, ha mindenki legalább pár drágább zöldségfélét megtermelne otthon, mindenki, akinek kertje van, akkor egyrészt nem kellene rá költenie, másrészt nem szorulnánk drága importzöldségekre, harmadrészt a kereslet csökkenése fékezhetné kicsit a zöldségárakat, hosszú távon másra is fel lehetne használni a termőterületeket.

Most ugye mindenki sír, jajgat, hogy milyen drága lesz minden, de miért van az az érzésem, hogy még így sem fogják az emberek kezükbe fogni az ásót, kapát, vetőmagot és legalább a paradicsomot, paprikát, cukkinit megtermelni maguknak (direkt igénytelen növényeket mondtam).

2022. márc. 9. 14:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
85%
Csói 8as, ott mondjuk nem a kapálgatás hiányával lesz a legnagyobb gond:S kitartást ehhez az életnek nem nevezett valamihez:S
2022. márc. 9. 15:12
 12/23 anonim ***** válasza:
92%
Kiskertben nem sok értelme bármit termeszteni, pusztán hobbiból érdemes. Ha sokat ültetsz-vetsz, a termés rád rohad, ha keveset, akkor betakarításkor egy ültében mind elfogyasztja a család.
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk eddig is a spanyol import uborkát vettem, az eddig is olcsób volt a magyar uborkánál.
 14/23 anonim ***** válasza:
90%
Az a másik hogy nem is igazán lehet tárolni a zöldséget, max a paradicsomból paprikából tudsz lecsót csinálni, vagy süritett paradicsomot. De amúgy tényleg az emberre rohad szó szerint
2022. márc. 9. 15:14
 15/23 A kérdező kommentje:

Huh, hát nekem nem voltak még ilyen problémáim az elmúlt 5 évben, amiket írtok a kb. 100 négyzetméteremen....

Nem szoktam trágyázni, hanem van komposztálóm, amibe megy a konyhából és a kertből az anyag, annak az alját rakom szét időnként. Soha nem használtam még mást, év közben takarom a földet fűnyesedékkel, hánccsal, mikor nincs van, elég termékeny lesz ennyitől, ez nem intenzív termesztés, hogy ezen felül műtrágyázni kelljen.

Permetezni sem szoktam, és még semmi nem pusztult ki, én még csak itt gyakorin olvastam olyat, hogy az embereknek kb. minden évben van 15 féle betegség a kertjében és minden tönkremegy. A tervek szoktak jönni, de rá két hétre a katicák is, azok letakarítják őket.

A tárolással sem értek egyet, sok dolog nem egyszerre terem le, hanem folyamatosan, pláne szakaszos vetéssel. Nyilván nem egyszerre vetek el egy csomag salátát, hanem mondjuk havonta valamennyit, így mindig van friss. De pl. a paradicsom, paprika, uborka, cukkini is folyamatosan terem a fagyokig, nem egyszerre kell leszedni.

A munkaórámat meg hülyeség beleszámolni, alkalmazott vagyok, mint az emberek többsége, ha munka után hazamegyek, és kertészkedés helyett mondjuk gyakorizok, akkor sem fizet nekem senki, nektek igen? :D Ez inkább afféle kiegészítés, spórolási lehetőség.

2022. márc. 9. 15:24
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Sőt cserélni is lehetne a zöldségféléket egymás között.kivéve a gyökeret,mert ebből erős túlkínálat van a legtöbb háztartásban.
2022. márc. 9. 15:38
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsés vagy azon a 10-10 méteres ágyásokra osztott zöldséges kerteddel, hogy ennyifélét bírsz termeszteni, és a fagyokig bírsz szedni paprikát, paradicsomot, uborkát, cukkinit ... tán még a málnád is kitart október-novemberig.
2022. márc. 9. 15:43
 18/23 anonim ***** válasza:
93%

11: nekem is ez jutott eszembe, hogy nagy családi háza van, meg telke, de 80 órákat dolgozik mellette. Milyen élet ez?

Nekem nincs nagy házam, csak lakásom, viszont 2-3 órát dolgozom csak naponta, és így is jóval az átlag felett keresek (IT).

Dolgozhatnék jóval többet is, sokkal több pénzért, de minek? Nem azért élek, hogy dolgozzak, találok egyéb elfoglaltságot a munka mellett, amivel szívesebben foglalkozom, minek pazarolnám az életemet arra,hogy többet hajtsak, csak hogy több pénzem legyen?

Sok embernek csak a nagy ház, a drága kocsi, a magas kereset számít, és nem gondolnak arra, hogy ha ezeket elengednék, akkor hajtaniuk sem kellene annyit.

2022. márc. 9. 16:20
 19/23 anonim ***** válasza:
82%

18, azért nem kell pálcát törni a feje fölött. Lehet ez most egy időszakos dolog mert szükség van a pénzre, pl adósság vagy mert a párja nem munkaképes és enni meg kell ugye... vagy egyszerre a kettő.

És jó cucc az IT, de azért tudod jól te is, hogy a legtöbb ember nem IT-s. Ha az lenne, te sem keresnél ennyit, hisz a szakember hiány is okozza a magas fizut:D Most az, hogy kinek a hibája, hogy nem talál olyan munkát amivel kevesebb munkával töb bpénzt keres, kár belemenni, csak sárdobálás lenne.

A lényeg az, hogy heti 80 óra munka, és jó esetben 56 óraalvás mellett heti 32 órája, azaz napi kb 4.5 órája bármi másra. Beleértve az evést, szarást és gyakorizást:D

És ez szomorú, hogy akármiért is bárki így él. De persze ha ez neki jó, kik vagyunk mi, hogy sajnáljuk?

2022. márc. 9. 16:36
 20/23 anonim ***** válasza:
66%
Téged sajnájjuk!
2022. márc. 9. 16:40
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!