Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A polgári jobboldali Fidesz...

A polgári jobboldali Fidesz szimpatizánsokat nem zavarja, hogy a Fidesz egyre inkább eltolódik kommunista irányba?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy sokan elfogultak és nem látják, vagy nem akarják látni ezt az eltolódást. Aki mégis észrevette, azt nem zavarja?

2022. márc. 9. 10:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#10: Mások (Jobbik, Momentum, MZP) viszont nem definiálják magukat baloldalinak, a Fidesz mégis egységesen baloldaliként állítja be őket.

Egyébként a kérdés nem magáról a szóról szólt, hanem a párt változásáról. Ami függetlenül attól, hogy minek nevezzük, érezhető. Csodálkozom, hogy aki a régi Fideszt szerette, az most mit lát bennük. Ezt úgy mondom, hogy régen elkötelezett fideszes voltam, ezért sem értem.

2022. márc. 31. 20:35
 12/18 anonim ***** válasza:

"Csodálkozom, hogy aki a régi Fideszt szerette, az most mit lát bennük"

Miért, kérdező, te mit láttál korábban a Fideszben, ami most más?

2022. márc. 31. 21:39
 13/18 A kérdező kommentje:
#12: Más volt a gazdaságpolitikájuk, kevésbé avatkoztak bele a szabad piacba. Ezenkívül mérsékeltebbek voltak és nem volt ilyen debil a kommunikációjuk, értelmesen szóltak az emberekhez.
2022. márc. 31. 21:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja, értem, te a liberális gazdaságpolitika híve vagy. Nekem az sose jött be. A kommunikációjuknak tényleg van egy debil része, gondolom azért, mert van olyan réteg, amelyiket ezzel tudnak elérni. Engem személy szerint az origo igénytelen színvonala és propagandája akaszt ki. Állítólag a köztévé is ilyen, azt nem tudom, mert sosem volt tévém, ráadásul most külföldön is vagyok (de mondjuk az is igaz, hogy Gyurcsányék alatt meg őket szolgálta ki a köztévé). Mindenesetre szerintem még mindig értelmesebben csinálják, mint MZP, mert az összefogásnál MZP süllyed le a debil kommunikáció szintjére, mikor tények helyett városi legendákra építve kommunikál, ezzel inkább magát járatja le, hogy nem lehet komolyan venni. Ezt a feladatot meghagyhatták volna Jakabnak, neki már úgyse rontott volna a renoméján. Orbán szerintem továbbra is értelmesen szokott beszélni.
2022. márc. 31. 21:58
 15/18 A kérdező kommentje:

#14: Ezek szerint hozzád inkább a kommunistább gazdaságpolitika áll közel. Nincs ezzel gond, csak én nem ebben hiszek. Úgy gondolom, hogy a szabad piac versenyre készteti a szereplőket, ezáltal a minőség javul, így lehet fejlődni. De kinek mi jön be.

MZP nagyon sok okos dolgot mond, ezt is észre lehetne szerintem venni. Csak ehhez meg kellene hallgatni, hogy mit mond, teljes terjedelmében.

Orbán elég keveset beszél, akkor is többnyire előre megírt szövegeket mond, így elhiszem, hogy nehezebb hibázni.

Nem vagyok fanatikusan a Fidesz ellen, szerintem csináltak jó dolgokat, csak túl sok van már a rovásukon úgy gondolom. Az irány, amerre mennek, pedig szerintem nem jó. De nem vagyunk egyformák, nem is biztos, hogy mindenkinek ugyanaz a jó.

2022. ápr. 1. 12:36
 16/18 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint hozzád inkább a kommunistább gazdaságpolitika áll közel." Hát igazából én olyan középút-párti vagyok, azt mondanám, hogy vannak esetek, amikor az állami beavatkozás szükséges, de nyilván nem szélsőségesen, mint a kommunizmusban.

Azt nem mondtam, hogy MZP nem mond okos dolgokat is, de tönkrevágja azzal a sok hülyeséggel, amit hozzácsatol. Orbán azért topon van most is, nemcsak előre megírt szöveget tud mondani (MZP még a súgógéppel is beégett). Azért az ellenzéki újságírók kérdéseinek kereszttüzében több mint 3 órán keresztül állta a sarat rendesen, nem is tudtak semmibe belekötni (MZP ezt baráti közegben sem tudja).

2022. ápr. 1. 14:17
 17/18 A kérdező kommentje:

#16: Én nem így érzékelem, MZP nem hülyeségeket mond, viszont kifogatják a szavait és olyan összeesküvés-elméleteket építenek köré, aminek nincs semmi valóságalapja. Orbánnak gyakrabban kellene kérdésekre válaszolnia és akkor talán elhinném, hogy képes mindig a topon lenni.

De nyilvánvalóan más szemüvegen keresztül látjuk őket.

2022. ápr. 1. 14:38
 18/18 anonim ***** válasza:

"De nyilvánvalóan más szemüvegen keresztül látjuk őket."

Igen, valóban. Most nem megyek bele, hogy mik nem tetszettek a beszédében, szerintem a hat párttól úgyis megkapja a magáét. Ami miatt még lejjebb csúszott a szememben, az az, hogy Orbánnak nem lenne képes gratulálni. Orbán minden vereségekor első dolga volt, hogy felhívja az új miniszterelnököt, és gratuláljon neki (Medgyessy, Gyurcsány). Ez a sportszerűség hiányzik MZP-ből, de tudom, hogy ha megtette volna, azzal a saját táborában nem nőtt volna az emberek szemében, mert úgy veszem észre, hogy azon az oldalon nincs ilyen elvárás, az én kedvemért meg nyilván nem fog ilyet tenni :)

Annyi becsülni való van benne, hogy azt elismerte, hogy ekkora győzelem a Fidesz részéről nem csalásnak köszönhető.

2022. ápr. 4. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!