Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha sok lesz az ukrán menekült,...

Ha sok lesz az ukrán menekült, akkor szükség lehet egy nyelvtörvényre?

Figyelt kérdés
Korlátozni kellene, hogy ne az anyanyelvüket használják. Úgy felmerülne a szeparatizmus gyanúja. ☝🏻

#anyanyelv #Ukrajna #ukrán #nyelvtörvény #"Kóborkutya" #"Debil"
2022. márc. 6. 18:48
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A konzulokon lehet, meg, ha előre igényeled. Nem értem mit feszengsz, minden közintézményben magyarul folyik az ügyintézés, ez tény. Az, hogy van lehetőség az nem jelenti azt jogilag, hogy az a hivatalos nyelv, ezt szerintem nem nagyon érted.
2022. márc. 6. 19:42
 12/22 anonim ***** válasza:

"hogy lesznek többen? 9,5-10 millió ukrán jön ide?"

Elfelejtetted levonni a cigányokat és egyéb kisebbségeket.

2022. márc. 6. 19:49
 13/22 A kérdező kommentje:

11: mit feszengsz? Bárhol lehet kérni más nyelven formanyomtatványt vagy elektronikusan így intézni. 😃

Van ismerősöm, aki német nyelven tanult végig, vagy aki bolgár nyelvű iskolába járt.

2022. márc. 6. 19:53
 14/22 anonim ***** válasza:

Ember, a magyar a hivatalos nyelv vagy nem? xDD

2022. márc. 6. 19:54
 15/22 A kérdező kommentje:

14: mondtam én olyat, hogy nem az? Itt az anyanyelvhez kötődő jogokról volt szó, nemzeti kisebbségekről.

De mondom ukrán peldára kellene egy nyelvtörvény, ami végre eltöröl minden ilyet. Ez européer módi!

2022. márc. 6. 20:08
 16/22 anonim ***** válasza:
Remélem csak direkt vagy ilyen hülye. Direkt mondtam, hogy nincs nyelvtörvény és nem is lesz soha. Ha többségben lesznek valahol az ukránok ott angolul kell majd kommunikálni. Erre hoztam a munkahelyes példát. Nem is értem, hogy kombóztad ide be, hogy lehet-e más nyelven beszélni, mert én se erről beszéltem.
2022. márc. 6. 20:13
 17/22 A kérdező kommentje:
16: a munkahelyes példád nem kapcsolódik a témához, ahogy kb a válaszaid 90%-a.
2022. márc. 6. 20:25
 18/22 anonim ***** válasza:
Attól, hogy te nem érted még kapcsolódik.
2022. márc. 6. 20:27
 19/22 A kérdező kommentje:
18: de egy nap még lehetek olyan okos, mint te.
2022. márc. 6. 20:41
 20/22 anonim ***** válasza:
Bízom benne
2022. márc. 6. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!