Márki-Zay Péter miatt marad az Orbán kormány?
Én aktivistaként segítettem az elmúlt hónapokban az ellenzék munkáját. Ismerem valamennyire a környékbeli ellenzéki pártokat és csoportokat, és néhány magasabb szintű politikust.
Higgyjétek el nekem, MZP esetlen kommunikációja csak a jéghegy csúcsa. Nyilván ez is visz el pár százalékot az ellenzéktől (bár szerintem még mindig kevesebbett, mint amennyit MZP személye hozott), de a probléma gyökere nem itt van. A probléma gyökere ott van, hogy a legnagyobb ellenzéki pártunk, a DK, igazából nem akar kormányváltást. Ez nekem teljesen egyértleművé vált az elmúlt hónapokban, mert sok olyan dolgot csináltak, amit nem lehet másképp magyarázni.
- volt, hogy indítottunk Facebook kampányt, mire leszóltak nekünk, hogy hagyjuk, mert majd lesz központilag kiadott kampányanyag. Mint később kiderült, ugyanezt csinálták az összes többi összefogásbeli párttal is, mire pár hét múlva fogták magukat, és elkezdtek ők maguk kampányt indítani, de olyan vérszegény szerencsétlen valamit, hogy azzal biztosan nem hoztak szavazókat
- amikor minden párt ezerrel gyűjtőtte az aláírásokat, a DK annyit volt hajlandó csinálni, hogy 2x2 órára beültették a jelöltjüket a helyi MSZP irodába aláírást gyűjteni. Nem közölték, hogy hány aláírást sikerült összeszedniük, de szerintem kb. a portás meg a takarító írhatta csak alá...
Aztán már a határidő előtt nem sokkal, december végén kimentek ők is az utcára, de úgy, hogy se aláírásgyűjtő ív, se semmi nem volt náluk! Kint voltak 2 órát, beszélgettek, teáztak aztán hazamentek... talán egy vagy kettő normális aláírásgyűjtői akciójuk volt.
- a DK volt az, aki folyamatosan megvétózott mindent, amit lehetett, és ezért késett heteket, HÓNAPOKAT az ellenzéki kampány. Olyan piszlicsáré szarokba kötöttek bele folyamatosan, mint hogy milyen legyen a plakátokon a betütípus, milyenek legyenek a színek... ezért tartunk ott, hogy egy hónappal a választás előtt 10-ből 7 szavazó nem tudja, hogy hívják az ellenzéki tömböt (Egységben Magyarországért).
És még tudnám sorolni, voltak ilyen esetek bőven.
Az az igazság, hogy az ellenzékben három fajta politikus van
1. aki már évek-évtizedek óta párttag (jellemzően MSZP-s vagy DK-s), teljesen jól elvan a kis pártirodájában, a pénzét így is-úgy is megkapja, dolgva viszont nincs. Ez főleg a vidéki városok politikusaira jellemző.
2. van az a fajta, aki csak és kizárólag pénzt/befolyást akar, semmi mást. Az ilyet onnan lehet felismerni, hogy tegnapelőtt Jobbikos volt, tegnap Momentumos, ma MMM-es, de amúgy titokban bent van a Facebookos Fidesz-csoportban is.
3. és a harmadik fajta, aki valóban szeretne kormányváltást, és valóban egy normálisabb politikát akar csinálni. Ilyen Márki-Zay Péter, a közvetlen munkatársai és még néhány ember az LMP-ból, MSZP-Párbeszédből, és főleg a Jobbikból. Ezek közül sokan már függetlenedtek (Szél Berni, Hadházy), pontosan azért, mert látták, hogy mennyi érdekember van a köreikben.
A Jobbik viszont kifejezetten jól állt hozzá az összefogáshoz. Ők tényleg sokat dolgoztak, készek voltak kompromisszumokra csak hogy haladjon a dolog (már az is nagy szó egyébként, hogy képesek voltak összebútorozni Gyurcsányékkal), minden elismerésem nekik.
SZERINTEM a választások után idővel az összefogás szétválik, lesz egy MZP+Jobbik tömb, és egy MSZP-P-LMP-Momentum tömb, bár a Momentumban nem vagyok biztos. Előbb-utóbb pedig lesz MZP-nek saját pártja (nem az MMM lesz az).
Ja és a kedvencem az volt, amikor a DK-sok az Egységben Magyarországért hivatalos kampányplakátjaival (design, színek, stb.) kitoltak egy olyan kampányt, amin rajt volt a helyi országgyűlési jelöltjük és Dobrev Klára, és az volt odaírva, hogy "Dobrev Klárával megcsináljuk a kormányváltást!". Én ezen hangosan felröhögtem, és megkérdeztem a többiektől, hogy ezeknek senki sem szólt, hogy nem Dobrev nyerte az előválasztást?! :D
Gyurcsány nem a Fidesz embere, egyszerűen csak képtelenek voltak megemészteni, hogy nem az ő Klárikájuk nyerte az előválasztást. Pedig a DK-n kívül kb. mindenki egyetért abban, hogy semmivel nem lehet választást nyerni, ami Gyurcsányhoz köthető. És én is azt látom, hogy nagyon sokan azért szavaznak az ellenzékre, mert ott van MZP, sokan viszont azért NEM szavaznak az ellenzékre, mert ott van Gyurcsány.
Tehát mivel nem Klárika nyerte az előválasztást, ezért a DK már csak dacból is csak féllángon üzemelt mindvégig, sőt sokszor csak hátráltatta az egészet.
De egyébként szerintem nem mondok hülyeséget, ha azt állítom, hogy a DK-s szavazók pont ugyanolyan fanatikusok tudnak lenni és pont ugyanúgy képesek szektásodni, mint a Fidesz keménymag.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!