Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán a semmibe pávatáncolta...

Orbán a semmibe pávatáncolta magát? Megint a rossz oldalra nyaltunk mint már annyiszor?

Figyelt kérdés
2022. márc. 5. 11:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Az olajárak nem extrém magasak most. Persze, ha ahhoz hasonlítod, ami 2020 elején volt, akkor annak tűnhet, de az volt a nem normális.

Nyilván okoz kellemetlenségeket ez a helyzet. Ez gyakorlatilag egy háború, csak a nyugati országok nem küldenek embereket Ukrajnába, hanem ilyen módszerekkel folytatják. Kellemetlen? Az. El fogja érni a kívánt hatást? Szerintem igen. És én örülök neki, hogy nem kell fegyverrel menni harcolni (maradjon is így), hanem annyi a kellemetlenség, hogy többet kell fizetni dolgokért. Abba a vitába meg nem mennék bele, hogy ki hol miből hogyan él, de abban biztos vagyok, hogy az általános életszínvonal magasabb a nyugati országokban, mint Magyarországon.

Gyakorlatilag minden magára valamit is adó nyugati cég kivonult Oroszországból. Bankpánik van, az emberek igyekeznek kivenni a pénzüket a bankból és a rubeljüket valami devizára váltani. Gyakorlatilag a civilizált létezés lehetőségét veszítik el most az emberek. Miközben az orosz állam erőforrásait a háború köti le. Már belengették, hogy nem fognak fizetni az állampapírok után.

Az 1 hónapot a Morgan Stanley jósolta, pl. itt olvashatsz róla: [link]

De ha 2 hónap lesz belőle, az se sokat változtat a lényegen.

2022. márc. 10. 11:11
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a ruszkik becsődölnek, akkor meg fogják emelni a gázárakat, hisz nekik úgyis mindegy - szóval ugyanott elszünk, mint most. nem mellesleg, a hatósági árazás se tartható fent, ha egyszer veszítenek rajta a kereskedők... nem mellesleg, mindenképp az adófizetők & fogyasztók szívják meg, mindegy hogy milyen úton-módon, de ne higgyétek, hogy nem mi állnánk a czehet.
2022. márc. 18. 16:08
 13/23 anonim ***** válasza:
#12: Nem csak az oroszoktól lehet ám gázt venni.
2022. márc. 18. 17:22
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
13 persze, van aki nagyon szívesen ad 3-4-szeres áron. De lehet villannyal is fűteni, ami lassan az eddig gázenergia árának a 8-szorosa lesz.
2022. márc. 18. 22:53
 15/23 anonim ***** válasza:
49%

"főleg nyugaton nem lesz emiatt tömegeknek egzisztenciális problémája"

Nem-e? Hollandiában már négyszeres árat fizetnek a gázért.

[link]

2022. márc. 26. 20:37
 16/23 anonim ***** válasza:

#15: És? Tömegek kerülnek utcára emiatt Hollandiában?

Írtam a #11-es válaszomban, hogy ez bizony kellemetlenséggel fog járni a nyugatiak számára is, de érzésem szerint inkább fizetnek a hollandok 4x árat a gázért, minthogy Ukrajnába küldjék őket harcolni. Tudom, a ruszkiszopó fideszes fajtátok öt forintért az anyját is eladná, és bármilyen tömeggyilkos háborús bűnösnek lefeküdne, de képzeld, van akinek nem gumiból van a gerince.

2022. márc. 26. 20:44
 17/23 anonim ***** válasza:
49%

16-os, eléggé egybitesen gondolkodsz. Lehet olyat is, hogy nem küldünk katonát, és nem fizetünk többet a gázért. Miért is kéne az ukrán háborúba belefolyni? Az ukránok maguknak keresték a bajt, évek óta vegzálták, gyilkolták is az oroszokat, várható volt, hogy nem fogja Oroszország tűrni a végtelenségig. Ukrajna soha figyelembe se vette a kisebbségek jogait, a magyarokét se, nemrég hozta meg a legdurvább nyelvtörvényt is, amiben megtiltja az anyanyelv használatát a kisebbségeknek, ugyanakkor elvárja, hogy most a háborúban minden ország, köztük Magyarország is mindenben kiszolgálja, és teljesítse minden kívánságát. Rengeteg áldozatot hoznak a magyarok, befogadjuk a menekülteket, a megszavazott szankciók miatt romlik a gazdaság, a forint, növekszik az infláció, de ez nem elég, sőt, úgy veszik, mintha semmit nem csináltunk volna, mert a gázt továbbra is az oroszoktól vesszük. Ha fordítva lenne a helyzet, ha minket támadnának, Ukrajna nyilvánvalóan semmi segítséget nem nyújtana, inkább kárörvendene, hisz amúgy is a magyarok elnyomásán dolgozik. Sajnálom a népet, ez egyértelműen az ukrán vezetés hibája, ők háborúpártiak, és képesek a saját népüket is feláldozni (bár ez kérdéses, hogy saját nép-e, mert Zelenszkij nem is ukrán eredetileg), bár az igaz, hogy ha lehet, nem a saját népüket küldik a frontvonalra, ezért örülnek nagyon a külföldi önkénteseknek.

[link]

2022. márc. 26. 21:02
 18/23 anonim ***** válasza:

#16: "Miért is kéne az ukrán háborúba belefolyni?"

Hitlernek is nagyon jó ötlet volt hagyni bekebelezni Ausztriát és Csehszlovákiát. Meg is úszta vele a nyugati világ a háborút. Ja, nem. Komolyan, a hozzád hasonlók nem tanultak történelmet egyáltalán?

"Az ukránok maguknak keresték a bajt, évek óta vegzálták, gyilkolták is az oroszokat"

Ja, élve meg is ették őket, hogyne. Nyilván nem tökéletesek az ukránok sem, ettől viszont Putyin egy tömeggyilkos háborús bűnös.

"Ha fordítva lenne a helyzet, ha minket támadnának, Ukrajna nyilvánvalóan semmi segítséget nem nyújtana"

Ne saját magadból induljál ki.

"úgy veszik, mintha semmit nem csináltunk volna, mert a gázt továbbra is az oroszoktól vesszük"

Nem veszik úgy, de nem kéne Putyint pénzelni, meg nem kellene hintapolitikát folytatni, és az M1-en ruszki propagandával mosni a hozzád hasonlók agyát.

2022. márc. 26. 22:34
 19/23 anonim ***** válasza:

"Ne saját magadból induljál ki."

Ezt most nem értem, mire írod, pont nem magamból indultam ki, hanem az ő hozzáállásukból. Az én hozzáállásom az, amit írtam, hogy sajnálom a népet, a menekülteket, és egyetértek a humanitárius segítségnyújtással. Belőlük viszont ezt nem nézem ki (hogy ugyanezt nyújtanák fordított esetben), mert egyértelműen magyarellenes a vezetés.

Hiába hasonlítod Hitlerhez, Putyin nem ugyanazt csinálja. A csecsenek után sem támadta meg a fél világot. Ha Ukrajna után viszont tényleg megtámadna egy NATO tagállamot, az nyilvánvalóan ok lenne a beavatkozásra, akkor muszáj lenne lépnünk, mert szövetségesek vagyunk. Most ez nem a mi háborúnk, ráadásul egy olyan ország követel tőlünk dolgokat, amelyik amúgy minket semmibe vesz. Érdekes módon Németország ellen nem beszél, holott Németország sem hajlandó lemondani az orosz gázról, mert még nálunk is nagyobb mértékben függ tőle.

Az m1-en nem tudom, mivel mossák az emberek agyát, mert sosem volt tévém, ráadásul most nem is Magyarországon élek.

Azt viszont tudom, hogy az EU csak az ukrán propagandát engedi, letiltja az orosz hírportálokat, TV-adókat, pedig mindkét oldal propaganda, az igazság meg valahol a kettő között van. Nevetséges, hogy én egy muszlim országban vagyok most, és szabadon olvashatom az rt.com-ot, te meg a szabadságról, demokráciáról, meg sajtó-és szólásszabadságról papoló EU-ban ugyanezt nem teheted meg. Pedig nem fekete-fehér a dolog, hogy Ukrajna a jó, Oroszország meg a rossz. Érdekes az egészben az USA szerepe is, aki a legnagyobb haszonélvezője az egésznek. És kiderült az is, hogy egyáltalán nem alaptalan az az orosz vád, hogy biofegyverekkel kísérletező, USA által finanszírozott laborok létesültek Ukrajnában.

[link]

2022. márc. 26. 23:20
 20/23 anonim ***** válasza:
43%

Azért vicces, hogy hitlerhez hasonloítják putyint, miközben a nyugat származási alapon diszkriminál, és nem áll meg az embereknél, hanem orosz macska nem indulhat versenyen, orosz fát nem nevezhetnek, németeknél átnevezik a russische zupfkuchent.

Most épp a Z-betűt akarják betiltani, vicc az egész.

Ilyet pont hitlerék csináltak csak más népcsoporttal.

2022. márc. 26. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!