A háború a pártpreferenciákra is kihatással van?
Szerintem akinek határozott álláspontja van - vagyis jó ideje eldöntötte kire/hova fog szavazni, annál nem okoz változást.
Akik nem annyira határozottak, azaz nem elkötelezett szavazók, náluk jelenthet sokat, hogy melyik politikus, párt hogyan viselkedik. Ahogy sok embernél lesz szempont, hogy a háború közelsége és a kézzel fogható történések miatt inkább döntenek majd egy stabil, már ismert, biztonságot és hozzáértést mutató politikai csoportra, mint olyanokra akiknek hónapok kellettek azon bonyolult döntéshez is, hogy milyen legyen a közös színük a kampányban.
Orbánnak az a szívás, hogy eddig Putyin barátja volt, most pedig ez vállalhatatlan, sőt az ukránoknál nagy fekete pont.
MZP meg olyanokat mond, hogy ha a NATO katonákat küldene, akkor ő küldene magyarokat. Ez elvileg egy korrekt mondat, de nagyon alkalmas arra, hogy teljesen fölöslegesen hergelje vele Putyint. Márpedig ez a háború előbb-utóbb véget fog érni, utána ismét szükségünk lesz az orosz olajra és gázra. És akkor nagyon nem lesz jó Mo-nak, ha Putyin ezt jegyzi meg az akkori magyar min.elnökről. Vagyis: ilyet mondhat egy hétköznapi ember az ismerősei előtt, de nem mondhat az, aki min.elnök szeretne lenni a köv. választás után.
Azóta egyébként teljesen okafogyottá vált a mondat (nem küld a NATO katonákat), ez is mutatja, hogy tök fölösleges volt MZP-nek ilyet mondania akkor.
Én egész eddig MZP-t támogattam, de az igaz, hogy ezzel most valóban nagyon mellélőtt. Mindent is mondott egyszerre, nem lehetett rajta még annyira sem kiigazodni, mint máskor. Nyilván még mindig rájuk fogok szavazni, hiszen egyszerűen nincs más választás, de egyre jobban kételkedek a döntésemben :D
Szerintem kivételesen Orbán csinálta jól, függetlennek kell maradnunk amennyire csak lehet. Igaz, a vírust meg nagyon elszúrta, amiben tízezrek haltak meg, szóval ezzel nem teszi jóvá, de mégis érdemes elgondolkozni rajta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!