Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzéki hangvételű...

Az ellenzéki hangvételű médiumok miért csak minimális mennyiségű interjút hoztak le a múltban és napjainkban is Putyintól?

Figyelt kérdés
Ha cél a független tájékoztatás, akkor miért van az, hogy az EU politikusainak a véleményéről az oroszokkal kapcsolatban hosszabb cikkek is kijönnek, de Putyintól csak alig-alig, és azok is néhány sorban? Nem úgy alakulhatna ki egy többé-kevésbé reálisabb kép az emberekben a nagypolitikáról, ha kiegyensúlyozva írnának mindkét fél beszédeiről, véleményéről? Miért ilyen aránytalan az egész?

2022. márc. 1. 09:28
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

10

De itt most egy olyan konfliktusról van szó, ami egész Európára hatással van. Ez orosz részről kb 20 éve gyakran szóba került, még sem szenteltek neki elég figyelmet. Ennyi erővel Kína egálban van az USA-val, szóval fölösleges dolog bármit leírni mondjuk Franciaországról, mert hozzájuk képest jelentéktelen. Vagy mondjuk Kínával szemben az EU gazdasági mutató kimondottan rosszak.

Bár egy Putyin interjú nem hinném, hogy olyan nagy kapacitásokat kötne le az újságírók között, ha le kell közölni.

2022. márc. 1. 12:20
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ennyi erővel Kína egálban van az USA-val, szóval fölösleges dolog bármit leírni mondjuk Franciaországról [...]"

Olvasd újra, amit mondtam. Nem, azt mondtam, hogy ne írjunk semmit Oroszországról, mert van nálunk nagyobb gazdaság, hanem az, hogy nem ugyanannyi cikk van az oroszokról, mint a nyugatról, az nem azt jelenti, hogy a média nem pártatlan, hanem azt, hogy érzékeltetni akarják a viszonyokat, a cikket fontosságát.

"De itt most egy olyan konfliktusról van szó, ami egész Európára hatással van."

Ez alapvetően Ukrajna megtámadása és nem az orosz elnök interjúja, ami mellesleg továbbra is ugyanazokat a dolgokat hazudja.

Ha valamit már egyszer leírtak, akkor felesleges újra, mert már elvesztette hírértékét.

"Bár egy Putyin interjú nem hinném, hogy olyan nagy kapacitásokat kötne le az újságírók között, ha le kell közölni"

A logikádról beszéltem és nem az interjúról. Szerinted a két félnek ugyanakkora szerepnek kellene lennie a médiában annak ellenére, hogy világ viszonylatban mekkora a súlyuk.

Ezen logika alapján kértem számon, hogy akkor miért nem írnak semmit pl. a legfrissebb Dél-Afrikai köztársaság elnökének az interjújáról?

2022. márc. 1. 12:48
 13/16 anonim ***** válasza:
Kérdező gondolom a mélyenszántó Kim Dzsong-un interjúkat is fájdalmasan hiányolja a médiából. Hát nem abszurd, hogy kizárólag ellenséges nyugati forrásokból ítélhetjük meg Észak-Korea helyzetét?
2022. márc. 1. 12:58
 14/16 A kérdező kommentje:

13

Ne forgasd ki amit írtam. Miért szoktál rá erre?

2022. márc. 1. 13:42
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem forgatja ki, csak éppen szánalmas vagy és ezért joggal kifiguráz. Más is leírta már, de még egyszer, hogy a töpörödött kis narancsagyad is felfogja: putinka hazudik, mint a vízfolyás, a szava egyenértékű egy lófinggal. Persze tudjuk, az oroszok békefenntartanak, miközben az ukránok bombákat dobálnak fel, majd alá állnak. Az ilyen szintű cinikus hazudozás csak a magadfajta fidesznácinak hiányzik, értelmes emberi lény nem igényli.
2022. márc. 4. 23:58
 16/16 A kérdező kommentje:

15

A kérdés nem arról szól, hogy Putyin milyen. A kérdés lényege teljesen más. Ezen mit nem tudsz megérteni, felfogni, értelmezni Törpillám?

2022. márc. 5. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!