Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán kormánnyal mi a baj?

Orbán kormánnyal mi a baj?

Figyelt kérdés

Lop..oké, ezt mindenki tudja, minden kormány a saját kis klubját nyomja, ezen kívül mi az amit nem jól csinál?

Tényleg kíváncsi vagyok, és higy Ti kire fogtok szavazni.

2022. márc. 1. 08:48
 1/9 Isti22 ***** válasza:
77%

Szia!

Tárgyilagosan nézve 2010 óta az alábbi mutatókban csúsztunk hátrább a világban:

- GDP/fő (PPP)

- átlagfizetés

- HDI

- oktatás

- demokrácia

- korrupció

Persze van, akit ez nem érdekel.

Személy szerint én is tagja vagyok az egyik olyan társadalmi csoportnak, amely ellen a kormány hergelte a közvéleményt. Akkor meg már hadd ne kelljen rájuk szavaznom, hm? Remélem ez legalább elfogadható érv.

2022. márc. 1. 09:02
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Az hogy létezik
2022. márc. 1. 09:33
 3/9 anonim ***** válasza:
54%
Minden!
2022. márc. 1. 10:03
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Ha nem tudod, akkor az baj!
2022. márc. 1. 10:03
 5/9 anonim ***** válasza:

1-es a GDP éppen szépen növekedett 2019-ig, aztán 2020-ban visszaesés volt, nyilván a covidnak köszönhetően.

[link]

2022. márc. 29. 13:39
 6/9 Isti22 ***** válasza:

ma 13:39

A járvány az egész világot érintette, erre nem lehet hivatkozni.

(Csak a félreértések elkerülése végett: nem a GDP csökkent, hanem a világban elfoglalt helyünk esett visszább, magyarul nőtt a GDP, de több országé gyorsabban nőtt. Máshogy fogalmazva: a világ elment mellettünk - igaz, nem sokkal.)

2022. márc. 29. 16:19
 7/9 anonim ***** válasza:

6-os, nagyon jól hangzik, amit írtál, csak nem állja meg a helyét. A valóság ezzel szemben az, hogy előrébb léptünk a ranglétrán. Itt össze tudod hasonlítani pl 2010-et és 2020-at (vagy akár más éveket is). 2020-ban feljebb vagyunk a ranglétrán, és míg 2010-ben pl Szlovákia, Horvátország, Görögország megelőzött minket, 2020-ban mögénk kerültek.

[link]

Szóval nem, egyáltalán nem ment el a világ mellettünk.

Ezen a linken meg tudod nézni, hogy 2020-ban a legtöbb országban visszaesés volt az előző évhez képest, és van több olyan európai ország, ahol nagyobb volt, mint nálunk. A járványra csak azért hivatkoztam, mert amiatt volt visszaesés (nyilván nemcsak nálunk):

[link]

2022. márc. 29. 16:42
 8/9 Isti22 ***** válasza:

ma 16:42

Én az IMF adatait vettem alapul, te a Világbankét. Durva, hogy ennyire eltérhetnek a számok :O

2022. márc. 29. 18:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Érdemes elolvasni ezt a cikket a magyar gazdaság alakulásáról a Fidesz alatt. A Telex aztán elfogultsággal tényleg nem vádolható:

[link]

2022. ápr. 2. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!