Orbán kormánnyal mi a baj?
Lop..oké, ezt mindenki tudja, minden kormány a saját kis klubját nyomja, ezen kívül mi az amit nem jól csinál?
Tényleg kíváncsi vagyok, és higy Ti kire fogtok szavazni.
Szia!
Tárgyilagosan nézve 2010 óta az alábbi mutatókban csúsztunk hátrább a világban:
- GDP/fő (PPP)
- átlagfizetés
- HDI
- oktatás
- demokrácia
- korrupció
Persze van, akit ez nem érdekel.
Személy szerint én is tagja vagyok az egyik olyan társadalmi csoportnak, amely ellen a kormány hergelte a közvéleményt. Akkor meg már hadd ne kelljen rájuk szavaznom, hm? Remélem ez legalább elfogadható érv.
1-es a GDP éppen szépen növekedett 2019-ig, aztán 2020-ban visszaesés volt, nyilván a covidnak köszönhetően.
ma 13:39
A járvány az egész világot érintette, erre nem lehet hivatkozni.
(Csak a félreértések elkerülése végett: nem a GDP csökkent, hanem a világban elfoglalt helyünk esett visszább, magyarul nőtt a GDP, de több országé gyorsabban nőtt. Máshogy fogalmazva: a világ elment mellettünk - igaz, nem sokkal.)
6-os, nagyon jól hangzik, amit írtál, csak nem állja meg a helyét. A valóság ezzel szemben az, hogy előrébb léptünk a ranglétrán. Itt össze tudod hasonlítani pl 2010-et és 2020-at (vagy akár más éveket is). 2020-ban feljebb vagyunk a ranglétrán, és míg 2010-ben pl Szlovákia, Horvátország, Görögország megelőzött minket, 2020-ban mögénk kerültek.
Szóval nem, egyáltalán nem ment el a világ mellettünk.
Ezen a linken meg tudod nézni, hogy 2020-ban a legtöbb országban visszaesés volt az előző évhez képest, és van több olyan európai ország, ahol nagyobb volt, mint nálunk. A járványra csak azért hivatkoztam, mert amiatt volt visszaesés (nyilván nemcsak nálunk):
ma 16:42
Én az IMF adatait vettem alapul, te a Világbankét. Durva, hogy ennyire eltérhetnek a számok :O
Érdemes elolvasni ezt a cikket a magyar gazdaság alakulásáról a Fidesz alatt. A Telex aztán elfogultsággal tényleg nem vádolható:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!