Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon hogyan is van...

Magyarországon hogyan is van ez a roma/nem roma dolog?

Figyelt kérdés
Éppen azon gondolkodtam egy ideje, hogy tulajdonképpen ki számít romának ma Magyarországon? Hogyan tartják nyilván, hogy ki roma és ki nem? Ez olyan bemondásos alapon történik? Mi van ha én pl. nem romaként romának vallom magam, mert tegyük fel több támogatáshoz szeretnék jutni? Akkor hivatalosan is romának fognak tekinteni? Hogy tudják ellenőrizni, hogy hazudok vagy sem? Egyáltalán hogy működik ez?

2022. febr. 28. 20:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
9%

"ki számít romának"

Aki annak vallja magát.

"Hogyan tartják nyilván"

Népszámlálás

"Ez olyan bemondásos alapon történik?"

Igen

"Mi van ha én pl. nem romaként romának vallom magam"

Égvilágon semmi. Fordított esetben sem.

"több támogatáshoz szeretnék jutni"

Nincs ilyen támogatás.

"hivatalosan is romának fognak tekinteni?"

Nincs erről adatbázis. Népszámlálás is anonim.

"Hogy tudják ellenőrizni, hogy hazudok vagy sem?"

Nem ellenőrzi senki.

"Egyáltalán hogy működik ez?"

Nincs semmilyen "roma/nem roma dolog". Népszámlálás kérdései közt kiválaszthatod minek vallod magad és kész. Ez csak statisztika.

2022. febr. 28. 20:56
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

6 a világos bőrű kék szemű is tiszta cigány! csak szólok a cigányság mikor bejött europába szőke és vörös hajú volt többségben illetve fehér bőrű!

hihetetlen de a cigányság indo-iráni származású akik nem feketék és természetesen előfordul a szőke-vörös haj illetve kék szem is!

igen vannak barnábbak is de a full fekete cigányok na azok a vegyesek románokkal illetve beásokkal de akár törökökkel is!

2022. márc. 4. 04:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Én cigány vagyok. Oláh cigány. Mi csak magunkat ismerjük el normális romának, vannak a rumungrok akiket látsz a blahán kéregetni, retkesek, kötekednek na őket nem ismerjük el annak. Mert ők 1 szót se tudnak cigányul és a hagyományokat sem tudják táncolni is másképp táncolnak. És tökre idegesít hogy ezekről az elfajzott korcsokról ítélnek meg minket is
2022. márc. 7. 15:11
 14/16 anonim ***** válasza:
13 hát azért az oláh cigány sem a két nagy fő csoport ":D
2022. márc. 7. 21:08
 15/16 anonim ***** válasza:
Sok fajta van. De a rumungrokat nem ismerjük el
2022. márc. 8. 07:50
 16/16 anonim ***** válasza:

15 elvileg a rumungro eredeti jelentése csak annyi hogy magyarországi cigány illetve félig cigány félig magyar de hogy most már mit jelent…!

Sajnos sokan nem tudják hogy mi az eredetűk! Pl a muzsikus cigányok is igazából Gábor vagy lovári cigányok!

Alapból 2 felé szakadt a cigányság a vándorlás során ezért van 2 nagy csoport illetve ezek mellé még alcsoportok amik egy része csak szimplán mesterség jelölő de van olyan amelyik keveredett más népekkel is

Pl az Oláh cigányok is úgymond “kevert” nem cigányokkal

De azokból sem mindegyik mivel a különböző csoportok nevezték el magukat illetve nevezték el őket

2022. márc. 8. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!