Magyarországon hogyan is van ez a roma/nem roma dolog?
Gondolj vissza hányszor kérdezétk meg hivatalos közegben az etnikumodat. Hányszor láttál ilyen rublikát.
Max a népszámláláskor, de ja, az is önbevallós és nem kötik a személyedhez konkrétan.
De tulajdonképpen milyen támogatásra gondolsz? Mert én úgy tudom, hogy szociális alapon vannak támogatások, nem etnikai alapon.
Miután konkrétan sehol nincs nyilvántartva az ember etnikuma, íg ynehéz is lenne bármi hivatalosat alapozni rá.
Annyit tudok, hogy szervezetek vannak, amik csak roma származású embereknek segítenek, kifejezetten nekik van.Pl ösztöndíjat adnak, ilyen-olyan felzárkóztató programok.
Nekem van egy fél cigány barátnőm, az anyja cigány.Diplomás egyébként az egész család.Na és anyukának volt egy időben valami becsípődése, hogy lehetőségük lenne valami támogatást igénybe venni, ha cigánynak vallják magukat.Nem tudom pontosan mi volt ez, mert engem nem érint.Végül aztán letett erről anyuka, szóval nem lett támogatás.De tényleg bemondásos alapon megy.
9: ez az, sok a vegyeskapcsolat, az onnan származókat hova sorolod? Ezért nem lehet pontos számot mondani.
Másrészt mi számít, hogy ki néz ki cigánynak, vagy hogy ki viselkedik a negatív sztereotípiáknak megfelelően?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!