Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon hogyan is van...

Magyarországon hogyan is van ez a roma/nem roma dolog?

Figyelt kérdés
Éppen azon gondolkodtam egy ideje, hogy tulajdonképpen ki számít romának ma Magyarországon? Hogyan tartják nyilván, hogy ki roma és ki nem? Ez olyan bemondásos alapon történik? Mi van ha én pl. nem romaként romának vallom magam, mert tegyük fel több támogatáshoz szeretnék jutni? Akkor hivatalosan is romának fognak tekinteni? Hogy tudják ellenőrizni, hogy hazudok vagy sem? Egyáltalán hogy működik ez?

2022. febr. 28. 20:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Állítólag ez úgy működik, hogy az a roma, aki annak vallja magát.Gyakorlatilag fogalmam sincs.
2022. febr. 28. 20:06
 2/16 anonim ***** válasza:
72%

Gondolj vissza hányszor kérdezétk meg hivatalos közegben az etnikumodat. Hányszor láttál ilyen rublikát.

Max a népszámláláskor, de ja, az is önbevallós és nem kötik a személyedhez konkrétan.

De tulajdonképpen milyen támogatásra gondolsz? Mert én úgy tudom, hogy szociális alapon vannak támogatások, nem etnikai alapon.

Miután konkrétan sehol nincs nyilvántartva az ember etnikuma, íg ynehéz is lenne bármi hivatalosat alapozni rá.

2022. febr. 28. 20:11
 3/16 anonim ***** válasza:
39%
Miért nem elég neked, ha elhiszed, beevallásos alapon működhetnek a dolgok? EGyáltalőn miért nem foglalkozol valami értelmes dologgal ehelyett?
2022. febr. 28. 20:11
 4/16 A kérdező kommentje:
Értem, de így akkor hogyan lehet valós képet kapni a roma lakosság tényleges arányáról? Nem is tudtam, hogy ez az egész csak ilyen lutri alapon van.
2022. febr. 28. 20:28
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Önbevallásos alapon megy, ezért a népszámlálásos dologra nem lehet adni.
2022. febr. 28. 20:28
 6/16 A kérdező kommentje:
Mert azért lássuk, be hogy sok román szinte már nem is látszik külsőségekben hogy roma. Én ismerek világos bőrű kék szemű romákat is.
2022. febr. 28. 20:30
 7/16 anonim ***** válasza:
90%
Akinek pl. az egyik szülője magyar, a másik roma, az mi? Roma vagy magyar?
2022. febr. 28. 20:30
 8/16 anonim ***** válasza:

Annyit tudok, hogy szervezetek vannak, amik csak roma származású embereknek segítenek, kifejezetten nekik van.Pl ösztöndíjat adnak, ilyen-olyan felzárkóztató programok.

Nekem van egy fél cigány barátnőm, az anyja cigány.Diplomás egyébként az egész család.Na és anyukának volt egy időben valami becsípődése, hogy lehetőségük lenne valami támogatást igénybe venni, ha cigánynak vallják magukat.Nem tudom pontosan mi volt ez, mert engem nem érint.Végül aztán letett erről anyuka, szóval nem lett támogatás.De tényleg bemondásos alapon megy.

2022. febr. 28. 20:33
 9/16 A kérdező kommentje:
#7 Mifelénk azt régen úgy nevezték, hogy félroma, de ma már lehet magyarnak nevezik, fogalmam sincs.
2022. febr. 28. 20:33
 10/16 anonim ***** válasza:

9: ez az, sok a vegyeskapcsolat, az onnan származókat hova sorolod? Ezért nem lehet pontos számot mondani.

Másrészt mi számít, hogy ki néz ki cigánynak, vagy hogy ki viselkedik a negatív sztereotípiáknak megfelelően?

2022. febr. 28. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!