Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akadálymentesítve van az...

Akadálymentesítve van az országgyűlési választás?

Figyelt kérdés

Hogy tud szavazni egy látássérült/vak az áprilisi országgyűlési választásokon? A papíron beikszelgetés ugye nem opció...

Van egyáltlaán létezik bármilyen alternatíva, kell ezt valahogy külön igényelni? Vagy hogy kell jelezni erre az igényt?

2022. febr. 27. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
2022. febr. 27. 16:24
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Van, amiről már lekésett, de érdemben, a szavazás lehetőségéről még nem.

▬ 2022. január 25-ig lehetett igényelni Braille-írással készült választási értesítőt.

▬ 2022. január 25-ig lehetett igényelni könnyített formában megírt tájékoztató anyag küldését.

De! A legfontosabbakra még bőven van idő:

• 2022. március 25-ig lehet kérni Braille-írással ellátott szavazósablon alkalmazását a szavazóhelyiségben és a mozgóurnás szavazás során is.

Mozgóurnát, amennyiben otthon, intézményben, kórházban stb. helyen szeretne szavazni, akár a szavazás napján 12 óráig lehet kérni.

Amennyiben a lakóhelye szerinti szavazóhelyiség nem akadálymentes, 2022. március 30-ig lehet kérni akadálymentes szavazóhelyen történő szavazási lehetőség biztosítását.

És természetesen, a szavazóköri szavazóbizottsági tagok, nyilván, minden lehetséges segítséget megadnak.

2022. febr. 27. 16:40
 3/3 A kérdező kommentje:

Aaaaha,

Hát őszintén rajtam a Braille meg a könnyített tájékoztató semmit nem segít.

Az okozhat bármi fennakadást, ha a szavazófülkébe egyszerűen behívom az asszonyt és ő beikszeli helyettem?

Igazából amíg hardcopyn megy a szavazás, igazából nem tudom hogy tudnák az én fajtámnak akadálymentesíteni. Hacsak nem fekete alapon fehérrel nyomtatnak.. esetleg..

2022. febr. 27. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!