Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok akik revíziós álmokat...

Azok akik revíziós álmokat dédelgetnek! Ti kiegyeznétek egy ilyen megoldással?

Figyelt kérdés

Mind a mostanában agyonemlegetett Kárpátalja, mind Felvidék, mind pedig Erdély területi visszaszerzése egyszerűen képtelenség, köszönhetően annak, hogy nem homogénen magyarlakta területekről van szó, erdély meg ugye szigetszerűen helyezkedik el.

Nade

Egy olyannal kiegyeznétek, hogy az adott államokkal nyilván megegyezve, Magyarország költségén lakóhelyet és munkát biztosítanának minden külhoni magyarnak és lényegében áttelepítenénk Magyarországra őket? Kb bárkit, aki magyar (mondjuk az, hogy ki minősül magyarnak, annak feltételeit meg kell állapítani, de tegyük fel, hogy ez megy).

Szóval nem területi revízió, de ha elég nagy mértékben élnek vele, ugynaúgy létrejöhet a nemzeti határok, egyszerűen mert a külhoni területek megszűnnek magyarnak lenni.

Őőő cserébe vszeg óriási költsége lenne, de egy áttelepítés kizárt, hogy működjön biztosított lakóhely nélkül.

2022. febr. 26. 00:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%
Hagyd szegényt, valószínűleg egy tini gyerek, aki még nem tanult elég történelmet.
2022. febr. 26. 23:44
 12/21 A kérdező kommentje:
Bírom, hogy indul a személyeskedés, de én csak bedobtam egy lehetséges alternatívát, nem mondtma, hogy ez egy jó vagy működő ötlet. De az tuti, hogy semmivel sem kevésbé jó vagy kevésbé működő ötlet az egyszerű revíziós törekvésnél, azaz, hogy visszaszerezzük a régi területeket.
2022. febr. 27. 16:18
 13/21 anonim ***** válasza:

Nincs semmi baj persze, a fő, hogy ne a hallgatás uralkodjék el, bármiféle párbeszéd és vitaindító jó, ami megtöri a tabut.

Nekem elvi okok miatt van bajom mind a trianoni, mind a párizsi békével és a benesi dekrétumokkal is. De ez igazából mindenre vonatkozik. Az is felbosszant, ha a Szent Lőrinc szigeti eszkimók gyerekeit már szüleik csak angolra tanítják meg. Ezt a nyelvet ugyanis már csak ott beszélik, tehát egy endemikus nyelvet ítélnek halálra a ,,praktikum'' nevében. Picit érint engem is, 1997 óta fogalkozom ezzel a nyelvvel.

Ugyanez vonatkozik nálam a magyaroszági és édes erdélyi kis nyelvjárások sorsára is, legyen szó akár a csángóról, akár cigány dialektusokról, vagy akár magának a románnak az archaikus ősi dialektusairól, akár épp a beásról.

Bosszant engem a nemzetállam ténye maga. Pöffeszkedő, mások nyelvjárásait - sőt saját kis nyelvjárásaikat is! - lenéző, szabványosító szedett-vedett tömbök. Nem szeretem őket. Fontosabbnak tartom a néprajzi és nyelvészeti értékek megőrzését. Erre végül is ma a posztmodern korban már technikailag is lenne lehetőség az informatika áldásainak köszönhetően. Remélem valamiféle anarchokommunista jövő el fogja hozni ezt is.

Az Európai Unió föderalista megoldásaival én kiegyezném: lassan feloldódik minden nemzetállam egy európai föderációban, a középszintek (nemzetállamok) feloldodnak, az alsó és a felső szintek pedig (felül a Föderáció, alul a kis nyelvek, kisnépek, nyelvjrások ,kultúrkörök) pedig felerősödnek. A hordóból homokóra lesz.

Sajnos azért az EU is tudott azért számomra bántóan cinikusan viselkedni pl. a benesi dekrétumokkal vagy a felvidéki magyarság sorsával kapcsolatban, de azt remélem, talán egy kicsit későbbi jövőben az EU képes lesz rátalálni e téren a feladataira.

2022. febr. 27. 19:32
 14/21 anonim ***** válasza:
73%

Skacok.

Hagyjátok ezt a szerencsétlent. Próbáltam írni délután, aztán kitöröltem.

Ez egy troll vagyegy eltévedt hülyegyerek.

Eduárd! Nyugszik.

2022. febr. 27. 21:22
 15/21 A kérdező kommentje:

14, kifejtenéd miért tartasz szerencsétlennek és trollnak?

Tisztában vagyok azzal, hogy az elmélet a valóságban elég döcögős lenne, mindazonáltal pusztán a revízionisták (akik közé jómagam nem tartozom) véleményét kérdeztem. Ettől lennék troll?

2022. febr. 27. 21:51
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor egyeznék bele, ha a nálunk élő kisebbségek is beleegyeztek volna ebbe 1920 előtt. Volt már lakosságcsere- egyezményre terv, de hála az égnek mind elbukott. Én megelégednék azzal, ha a környező országok legalább annyira tiszteletben tartanák az alapvető emberi jogokat a kisebbségekkel kapcsolatban, mint Magyarország. De a te szemléletedben mondjuk Románia és Szlovákia holnap nyugodtan vonuljon be a Tiszántúlra és Észak- Magyarországra és az összes ottani magyar akit ez zavar, az egy szó nélkül húzzon ahova akar...
2022. márc. 22. 11:15
 17/21 A kérdező kommentje:

Valamit nagyon félreérthettél a szemléletemmel kapcsolatban.

Magyarország melyik nemzeti kisebbségére gondolsz? Merthogy egyedül a cigányság képvisel jelentős kisebbséget, de ők etnikaiak, nem nemzetiek, nincs anyaországuk. Le is szrják őket rendesen.

Persze, nem azt mondom, hogy pl az ukrán hozzáállás nem megvetendő, de azért nem emelném a magyar rendszert piedesztálra.

2022. márc. 22. 12:12
 18/21 anonim ***** válasza:
63%

#17... Ejnye no, Éduárd.

Hogy monthatsz ilyen hülyeséget, hogy Magyarországon a cigányság az egyetlen jelentős kisebbség? Meg hogy leszarják őket?

Nem érvelek, mert minek...

Egyetemi előadásokon is szinte ódákat zengnek róluk, meg hogy milyen fantasztikus kultúrájuk van stb, stb. A mödszerváltás óta meg pozitívan vannak diszkriminálva.

Eredmény? A nagy büdös semmi.

Semmi bajom nekem se a normálisakkal... Munkahelyen, alkalmi munkán is ami kemény melót igényelt láttam pozitív példát. Ám ez a cigányság egy töredéke, akiket a többségi cigányság kizár magából. - Ódákba néha azért ezt is belecsempészik.

Ja meg már a romológia, mint szak is létezik, meg egyes szakoknál a képzésekben, mint teljesítendő tárgy szerepel.

Enyémben is...

Szóval te tényleg nyugodj le.

Nyomorult barom vagy a hülye kérdéseddel együtt.

Elöttem válaszolónak tökéletesen igaza van.

2022. márc. 22. 13:20
 19/21 A kérdező kommentje:

Öhm, hát akkor mást értünk kisebbségi helyzet alatt, de ok.

És köszönöm, hogy nekiálltál sértegetni, de enélkül is megvoltam. A kérdés a revizionistákhoz szólt, d eláthatóan a válaszolók nagyrésze nem az. Az, hogy én sem vagoyk az, ez kb el sem jutott egyesek agyáig, de mindegy.

2022. márc. 22. 14:16
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

#Éduárd.

Nem én hoztam fel a kérdésedbe, az "elnyomott" cigányokat, hanem Te.

2022. márc. 22. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!