Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 3 vagy többgyermekes apáknak...

3 vagy többgyermekes apáknak nem kell bevonulni?

Figyelt kérdés
Tényleg igaz, hogy ők nem kapnak behívólevelet, ha úgy alakul?
2022. febr. 25. 09:05
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

Minden felnőtt férfi kap behívó levelet, aki orvosilag alkalmas a szolgálatra. Nyilván egy tolószékes, vagy amputált férfi nem lesz katona.

Azért érdekes, ilyenkor sok ember nemzeti érzelme eltűnik. Én liberálisnak vallom magam, de ha megtámadnák az országomat rögtön jelentkeznék megvédeni.

2022. febr. 25. 09:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

igaz.

[link]

"Nem hívható be katonai szolgálatra az a hadköteles, ... aki saját háztartásában három vagy ennél több kiskorú vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha vagy nevelt gyermek eltartásáról gondoskodik."

2022. febr. 25. 09:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#1. én se szívesen mennék a vágóhídra.

A magyar honvédség haditechnikája nagyrészt muzeális.

2022. febr. 25. 09:09
 4/9 A kérdező kommentje:

Kedves első, én szintén ezért kérdezem, mert a környezetemben van jó pár OV altal támogatott, csináljunk hitelre gyereket apuka.

Persze mint nagymagyar a hazájág már nem fog elmenni megvédeni

2022. febr. 25. 09:10
 5/9 A kérdező kommentje:
*hazáját
2022. febr. 25. 09:11
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
#2 Rendkívüli hadrendben ezt figyelmen kívül hagyják és minden egészséges embert behívnak.
2022. febr. 25. 09:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"Azért érdekes, ilyenkor sok ember nemzeti érzelme eltűnik."

Mert egyesek nem érzik feladatuknak, hogy ők szenvedjenek mások hülyesége miatt. Soha életemben nem támogattam háborúpárti politikai erőket. Ellenben akik pl. Tiszának állítanak szobrot, azok nyugodtan mehetnek a frontra szerintem.

2022. febr. 25. 09:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Igaz.
2022. febr. 25. 11:21
 9/9 anonim ***** válasza:
83%
Elvileg 3 gyerekes apuka nem kell bevonuljon, benne van a jogszabályban. De ha már mindenki más elfogyott, szerintem őket is behívhatják.
2022. febr. 25. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!