Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a magyar valóságot mutatja...

Ez a magyar valóságot mutatja be vagy hazudnak?

2022. febr. 23. 17:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez a fizetes Budapesten csak az alberletre elmegy. Azt meg nem volna szabad elvarni hogy egy diplomas ertelmisegi menjen es bereljen egy tetoteri szobat harom masik emberrel kozosen
2022. febr. 23. 17:27
 12/17 anonim ***** válasza:
96%
50 eves anyum kap a gyarban 220 ezer nettot
2022. febr. 23. 17:28
 13/17 anonim ***** válasza:
89%

Én sem vagyok tanár, de feleségem végzettsége szerint az, és tanított is kb. 5 évet, majd feladta.

Igen szatíra, de sajnos amiket túlzónak látunk benne, az a napi valóság. Botrányosan alacsony fizetés, iszonyatos túlterheltség, rengeteg adminisztráció, alacsony társadalmi megbecsültség.

Az egyes jelentek akár a valóságban is így történhetnének.

Telitalálat:

-az értekezletek

-a nyári szünet beosztása, "a gyerektelenek úgy is ráérnek" (azt nem is tette hozzá, hogy a tábort vállalja el ingyen, vagy majdnem ingyen úgy, hogy övé minden felelősség)

-a vérző fejű srác egy verekedés után

-az öngyilkosjelölt

-az interjú az utca emberével (Szóról szóra ugyanezeket a mondatokat már én is hallottam a tanárokról nem egyszer)

-az éjszakai, hétvégi dolgozatjavítás

-az iszonyat mennyiségű adminisztráció minden hülyeségről (talán még a krétát át lehet adni 5 lepecsételt és beszkennelt lap nélkül, de már az is határeset)

2022. febr. 23. 17:29
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Feleségem 2007 óta tanár. Helyenként el van túlozva, hogy mindenki értse, de a jelenlegi helyzetet pontosan tükrözi ez a videó.
2022. febr. 23. 17:29
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Anyós 40 éve tanár.

Megmutattam neki, kb annyit mondott a vidi 98% ban a valóságnak teljesen megfelel.

2022. febr. 23. 17:36
 16/17 anonim ***** válasza:
79%

Hogy legyen kontraszt a 10-es válaszolóhoz mérten: Ha elmész árufeltöltőnek valamelyik ismertebb lánchoz, ott pótlékok nélkül is hozzád vágnak 200.000 forintot 8 órás munkarend mellett. És akkor nem voltál még délutános, éjszakás pláne nem, nem túlóráztál, és ahogy kilépsz a kapun, semmi munkaügyi dolgod nincs a következő műszakig.

És ez még csak egy Tesco, Auchan, Spar szintű üzlet, ahol nem hajtanak rongyosra ha nem hagyod magad. Ha bírod, ott a Lidl vagy az Aldi, ott simán kaphatsz 300 felett is, csak győzd idegileg és fizikailag.

2022. febr. 23. 17:49
 17/17 anonim ***** válasza:
88%

Nyilván ez egy humoros videó. De pont azért humoros, mert a valóságot képezi le enyhén túljátszva.

Egy kréta megigénylése nem kerül ennyi adminisztrációba. De pl egy villanykörte kicseréltetése konkrétan igen. Páromék iskolájában már inkább összedobják rá saját fizuból és megveszik és beteszik ők, mert egyszerűbb és hetekkel gyorsabb, mint megigényelni a fenntartó intézménytől. Az, hogy a munkahelyi számítógépük adományból van, azt már meg sem említem..:D

Egy 2014-es statisztika szerint a pedagógusok közel 50%-a elmúlt 50 éves. Azaz jelentős részük most fog nyugdíjba menni. Kétlem, hogy ezt az utánpótlás fedezné, pláne, hogy volt olyan statisztika is, hogy asszem 2015-ben vagy 2016-ban konkrétan nem végzett egyetlen új fizikatanár sem.

Igen, ez a magyar valóság, emiatt sztrájkolnának a tanárok, de persze mindneki csak a nyári szünetet és a tartott órák számát látja.. Szégyen, hogy a társadlaom ilyen szinten elítéli azokat, akik a jövő nemzedékét tanítják..

2022. febr. 23. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!