Tánogatnál egy olyan népszavazást, ahol arról lehetne dönteni, hogy ne diszkriminálhassák a cégek, munkáltatók, a diploma nélküli embereket?
Egy ilyen szabály csak azt érné el, hogy akármilyen szolgáltatást veszel igénybe, hozzá nem értő kontárok lesznek mindenhol.
Az, hogy értesz valamihez, az nem egy érzés vagy vélemény, hanem egy mérhető tény.
Márpedig ha nem értesz valamihez, akkor az ezzel foglalkozó cég ne alkalmazzon, hisz csak kárt teszel magadban, a cégben és a kliensekben.
Igen, műtöttek vakbelet a középkorban is... azok, akik értettek hozzá.
De tegyél próbát, műsd meg otthon az asszonyt. Az otthonodban vszeg úgyis nagyobb higiénia van, mint anno a középkorban volt, szóval még előnnyel is indulsz.
Az, hogy dübörög a nepotizmus, és haveri vagy családi alapon kerülnek emberek posztokra, ez szégyenletes. és meg is van az eredménye. Egyáltalán nem követendő példa, inkább büntetni kéne. Csakhát pont azok csinálják, akiknek ezt büntetni kellene.
12-es, nagyjából egyetértek, de az állásinterjúkon nem f@szságokat kellene kérdezni, hanem szakmai kompetenciákat nézni.
Az operálós az rossz példa, ilyenbe senki nem menne bele😃.
A portfolión állandóan elemzőt keresnek(gondolom keveset fizetnek), mindig ott van, hogy közgazdász, pénzügyi blablabla végzettség, tőzsdei szakvizsga előny, meg ilyen marhaságok. Ezzel egy csomó, valóban hozzáértőt kizárnak, aki nem egy fos pénzügyi szakon végzett.
Nem kell feltétlenül operálós munka...
A házad villanyszerelését rábíznád egy Mekk Mesterre...????
Mert ő ért hozzá, hisz már a nagyapja mellett is ott inaskodott... De ugye nem tudta elvégezni a szakmukiképzőt.
Hát én nem bíznám rá! MErt az életemmel fizethetek érte.
13, akkor te mégis mihez kötnéd?
Én nem mondanám hülyeségnek egy gazdasági elemzői pozícióra a pénzügyi szakok elvárását...
és az, hogy "előnyt jelent" az nem azt jelenti, hogy feltétel!
De ok, tegyük fel, hogy nem kell végzettség egy szakmai tudást igénylő pozícióra. Hogyan bizonyítod, hogy értesz hozzá? Vizsgafeladattal?
Mi alapján szűrjenek a cégek? Mondjuk egy rizikóelemző pozícióra jelentkezik 100 ember. A végzettségük alapján nem szűrhetsz. Hogyan választod ki azt az 1et akit fel akarsz venni?
14-es a villszer. nem jó, ahhoz azért kell érteni, de nem nagy dolog, ha van műszaki érdeklődés, én kimondottan a diplomás, fal állásokról beszélek.
15-ös teszttel.
16, mert szerinted a pénzügyhöz nem kell érteni? Vagy milyen diplomás fal állásokra gondoltál?
Mert ami a kérdésben fel van vetve, az ugyanúgy vonatkozna a villanyszerelőkre, mint a sebészekre, ügyvédekre, fordítókra, tanárokra, masszőrökre...
Vagy fogalmazd meg újra akérdést, hogy specifikusabb lehessen kire vonatkozik a végzettség szükségessége és kire nem.
És.. teszttel? Szóval 100 embert végig teszteltetnél? És mégis hogy?
Egy cégnél a HR végzi a munkaerő keresését és szűrését. Az interjún már jelen van a szakmailag érintett csoport vezetője is. Ha te mindenféle szűrés nélkül teszteltetnél, akkor az azt jelentené, hogy az adott dologhoz értő személynek jóformán egész nap teszteket kellene ellenőriznie ahelyett, hogy a munkáját végezhetné. Hiszen a HR nem érthet az adott dologhoz. Ha a HRes értene a HRhez ÉS emellett minden olyan dologhoz amivel a cég foglalkozik, akkor ők lennének a szuperemberek, a cég bármelyik pozícióját helyettesíthetnék:D
Így viszont külön embert kellene felvenniük csak arra, hogy az adott területre felvevendő embereket szűrjék. Nem túl erőforrásbarát és hetekkel tolná meg a munkaerő-elbírálás idejét..
Na jó, akik itt vitatkoznak velem, valószínűleg, tanult diplomás emberkék😃.
A poltika rovatban van a kérdés, a magyar poltikában, mégis volt aki megkérdezte, hogy te politizálni akarsz? Kibújik a szög a zsákból?
Nem tudom érted-e, a politika rovatban😂 basszus, te korunk nagy bölcse vagy! Fénylő csillag a tudományok egén!
Igen, Hajnal Miklósra, Bangónéra meg a bűntársaikra gondoltam valóban, megvallom.
Magam gépészmérnök vagyok, diplomás😃. Csak egy geg volt. Ég veletek!
Tehát a kérdés puszta provokáció volt, nem egy valós kérdés.
Tudod, ennek így semmi értelme. Attól még, hogy a politika kategóriába írtad, teljesen helye lett volna itt, ha tényleg komolyan gondoltad volna akérdést.
Ez a kategória hemzseg az értelmetlen kérdésektől, amik csak a "hőőő ők egynelőbbek az egyenlőknél, milyen dolog ez?" meg "Gyúúúúrcsááány" meg "óóóóbáááán" válaszokra várnak, de ténylegesen nem minősülnek kérdésnek.
Úg ynéz ki ez is csak egy az ilyenek közül. Pedig már megörültem neki, hogy itt van mire válaszolni... Hiába..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!