Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szavazna bárki a Fideszre?

Miért szavazna bárki a Fideszre?

Figyelt kérdés

Nem tudom megérteni, hogy ennyi év után miért akar még bárki is a Fideszre szavazni. Akinek gyereke van, nem akarja, hogy értelmes oktatás kapjon és tanult ember legyen belőle? Jó neki, hogy a Fidesz által tönkretett oktatási rendszerben tanul a gyereke? Kiégett, alulfizetett tanároktól? Akik ráadásul nem is a legjobbak, mert az alulfizetettség miatt a legokosabbak többnyire nem mennek tanárnak.

Vagy aki tervez életében megöregedni, vagy akár fiatalon is egyszer-egyszer orvoshoz menni, azt nem zavarja, hogy romokban az egészségügy?

És még sorolhatnám...

Miért nem látjátok be végre, hogy az ellenzék szakértői kormánya a megoldás? Hogy egy országot nem lehet ész nélkül kormányozni, hanem 21. századi módon, tudományos alapon kell irányítani.

2022. febr. 21. 14:38
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
66%
Jelenleg Magyarország az utolsó előtti és másik összehasonlításban, hátulról a harmadik. Szegénység, korrupció. 12 év ezek helyrehozatala vajon miért nem sikerült a fidesz kormánynak?
2022. febr. 21. 15:48
 22/43 anonim ***** válasza:
77%

kérdező : "Jó neki, hogy a Fidesz által tönkretett oktatási rendszerben tanul a gyereke? Kiégett, alulfizetett tanároktól? "

Teszem hozzá halkan :

1 - A baloldal a tanárok 13. havi fizetését is elvette. Pedagóguselbocsájások , iskolabezárások voltak. A jelenlegi jobboldali kormány pedig emelt korábban a fizetéseken és a terheket is csökkentette, kevesebb gyerekkel, persze ezek még nem elegendőek, de nincs jobb alternatíva

2 - A pedagógusbérek mindig alacsonyak voltak hazánkban akár 80 évre visszamenpleg is

2022. febr. 21. 15:49
 23/43 anonim ***** válasza:
39%
Gazdaságilag is sz utolsó előtti helyen áll az ország!
2022. febr. 21. 15:49
 24/43 anonim ***** válasza:
77%

21, hazánk a baloldal alatt szakadt le a régiótól, nem kellene visszamenni a multba. Melyik párt tagjai is voltak anno a mai DK-sok, akik az ellenzék legtöbb jelőltjét delegálják? Nem hallom!

Korrupció mindig volt és lesz is. Nyugaton is van

2022. febr. 21. 15:50
 25/43 anonim ***** válasza:
42%
Ja, és itt a klik! Legalább így a krétát is mi visszük a suliba!
2022. febr. 21. 15:51
 26/43 anonim ***** válasza:
És krétával írjátok fel a palatáblára hogy D I G I T A L I Z Á C I Ó ?
2022. febr. 21. 15:52
 27/43 anonim ***** válasza:

#11 tyúcsánt nem lehet kirobbantani az ellenzékből amíg a szélbalos orbán viktor, a KISZ beli haverja nem akarja, márpedig nem akarja.

#19 éppen ez a gond, hogy ami fideszes az nem igazság, hanem hazugság, fake news. Ha igaz lenne, nem lenne gond.

2022. febr. 21. 15:58
 28/43 anonim ***** válasza:

#9 más országokban is sokkal jobban élnek a családok, sőt sokkal többet fejlődtek. Pedig ott nincs fidesz 🤔

Ja mondjuk lehet hogy a történelem eddigi leghosszabb gazdasági konjunktúrája lehet ezért a felelős, meg az, hogy közben nem volt egy 2008-ashoz hasonló világgazdasági válság? 🤔

2022. febr. 21. 16:02
 29/43 anonim ***** válasza:
83%

Miért szavazna bárki a Fideszre?

Mert a másik oldalon még mindig ott áll egy Gyurcsány nevű fickó.

Szerintetek a fidesznél bármi jobb. Nekem pedig az a véleményem hogy gyurcsánynál bármi jobb még akkor is ha állítólag majd a 6 párt együtt akar döntéseket hozni. Gyurcsánynak nem kenyere a demokratikus döntés amikor kormányzati pozícióban van.

2022. febr. 21. 16:05
 30/43 anonim ***** válasza:
80%

Én nem vagyok elvakult FIDESZ szavazó de az elmúlt két ciklusban rájuk szavaztam. Sok mindennel nem értek egyet velük, de sok minden tetszik is.

Tetszik a munkaalapú társadalom elve, tetszik, hogy nem segélyek vannak hanem adókedvezmények. Tetszik az egykulcsos adórendszer. Tetszik a családtámogatási programjuk nagy része (úgyis, hogy nekem nincs gyerekem, így nem tudok élni vele).

Nem tetszik, hogy az oktatás és az egészségügy nem az első helyen van, de azt is megértem, hogy pörgetni kell a gazdaságot és inkább abba öntik a pénzt. Egyébként gyanítom ha marad a FIDESZ akkor is lesz előbb utóbb bérrendezés a pedagógusoknál és az ápolóknál (az orvosoknál már ugyem megvolt).

Jó esély van rá, hogy most is rájuk fogok szavazni, bár még nem döntöttem el, várom a végleges programokat (remélem idén lesz a FIDESZnek is).

Az ellenzéki összefogástól tartok. Túl sok ponton ütköznek a nézőpontjaik és hatalomra kerülés esetén nem hiszem, hogy ez sikeres kormányzáshoz vezetne.

Nem tetszik az se, hogy az alapjövedelem, több kulcsos adó és a különböző segélyek emelése az egyik fő irányvonal ami mentén kampányolnak.

2022. febr. 21. 16:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!