Ez tényleg igaz így, egy kezdő óvónő többet kap, mint egy gimnáziumi tanár?
Itt olvastam ezt egy kommentben:
"Összecsúszott a bértàbla, már mindenki pálykezdőét (óvónő/tanító/gimnáziumi tanár) ugyanúgy a szakmunkás bérminimumra egészítik ki, mert bértàbla szerint az sem lenne meg nekik.
Tehát nettó 172 az alapilletménye a 3 éves főiskolát végzett óvónőnek és a 6 éves egyetemet végzett mesterdiplomás gimnáziumi tanárnak is.
Bár az óvónő kb. 22 évesen áll munkába, úgyhogy ő még kap mellé szja-mentességet, míg a tanárok a 6 éves képzés miatt ebből is kimaradnak."
Igen. Annyival egészíteném ki, hogy a bruttó 260 ezerhez még hozzájön a br. 52 ezer ágazati pótlék.
Mesterdiplomám van, 6. éve tanítok középiskolában. Most ugrottam kategóriát, még HÁROM ÉVIG br. 263 ezer forint + br. 52600 ft lesz a bérem.
Az óvónőknek meg szerintem az első kb. 20 évben nem emelkedik. Sőt, jelentősen csökkenni fog, mikor betölti a 25-öt.
Vicc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!