Ha a fidesz meg akarja védeni a gyerekeket, akkor miért nem törekszik minőségi oktatás nyújtására, hogy bármi lehessen belőlük, necsak összeszerelő munkás?
Butaságot írsz. A magyar oktatás nem csak összeszerelőmunkásokat termel.
Ha te vagy a gyereked csak ennyit ért el, az nem csak az iskola hibája, sőt szerintem nem elsősorban az iskola hibája. Nálunk is egyazon osztályból lettek később orvosok, mérnökök, közgazdászok, menő vállalkozók, menő Németországban is sikeres szakmunkások és egyszerű gyári betanított munkások, építőipari segédmunkás is.
Anyám tanár, apám villanyszerelő, én gépészmérnök. Nem látom hogy én mitől születtem volna gépészmérnöknek. Azt sem látom, hogy ez mitől lenne jellemzőbb itt, mint bárhol. Ahogyan azt sem látom, hogy miért ne tenné lehetővé a mi oktatási rendszerünk, hogy jobbak legyünk, mint egy összeszerelő munkás.
13-as, viszont abban igaza van, hogy akinek nincs affinitása a kiskapuk kereséséhez, az elveszett ebben az országban.
Én elég jó irodai karriert futottam be, de, úgy, hogy folyamatosan kerestem az alternativ lehetőségeket, amiket felsőfokú végzettség nélkül is tudok csinálni, viszont egy csomó sulitársam, vagy gyerekkori barátom megragadt egy szinten, mert, vagy nem beszélnek angolul, vagy egyszerűen elég nekik a raktári meló, vagy a kőművesség.
Baromira elbsztt generáció a mostani 30+, ezt látom magam körül.
13
És hol laksz? Honnan indultál?
15
Hmmm... Mondjuk a kőműves jól keres, meg a raktáros is többet keres, mint a tanár. Na ez a baj, és csodálkozunk, hogy itt tart az oktatás...
A tanár kínlódik a gyerekkel, hogy megpróbáljon embert faragni belőle, holott ezt otthon kellett volna megcsinálni, már az első életévekben! A gyerekeken látszik, milyen családból jönnek. És tragikus, hogy bizonyos nagyobb városokban is, alig van intelligens gyerek! Na most... a pedagógus próbáljon valamit kezdeni!
Csakhogy a kérdező nem ezt írta. Ő azt írta, hogy a magyar oktatás csak összeszerelő munkásokat termel. Ez nyilvánvalóan nincs így, nézz körül.
Az oktatási rendszer meg nem fog sehol sem helyetted tanulni.
Eger, szerény családi körülmények.
Barátnőm viszont putriból való, de neki is összejött két diploma.
Differenciált oktatás lenne a megoldás több szempontból is.
De ha ez szóba kerül akkor libsi vezérhangyák azonnal vonyítanak, hogy az mocskos szemét szegregáció
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!