Záveczék mértek, gőzerővel halad a Fidesz, lassan romlik az ellenzék támogatottsága. Vélemények?
ebből még bármi lehet
pl ha az ördög üdvédje bedob 1-2 témát (ha van neki), akár ellenzéki győzelem
Emlékszem Karácsony győzelme előtt is mekkora Fidesz fölényt mértek.
Vagy hogy az Origo már reggel lehozta a legutóbbi elnökválasztásnál tényként Trump győzelmét, hogy utána Biden utcahosszal nyerjen.
És azt hozzá se tettem, hogy valahogy engem még sose kérdeztek ilyen közvéleményesek, és a családtagjaim, ismerőseim se.
Maradjunk annyiban, hogy majd április 3-án este meglátjuk, addig meg mér mindenki amit akar. Akinek jó ez a putris, tolvajok és hazugok vezette féldiktatúra, az szavazzon a rohadó narancsra sokadszorra is, bízom benne hogy ennél több esze lesz az emberek legalább felének.
áh tényleg nem, nézd meg a legutóbbi Csattot
csak kérlek titeket moslékszörcsölgetők maradjunk a tényeknél nem kell hazudozni
Most ne is haragudjatok, de ez már a sokadik közvéleménykutatós kérdés, és eddig mással is érveltem, most megpróbálkozom ezzel is. Amit te linkeltél, és írtál, aszerint 49%-a van a fidesznek, és 46 az ellenzéknek.
Néhány hónappal korábban viszont még ezzel volt tele a média, és minden fideszes elmondta, hogy hú milyen sokat esett az ellenzék népszerűsége:
Ebben a "kiszivárgott" felmérésben az ellenzéknek mindössze 32%-ot mértek, a fidesznek pedig 47-ot.
Eddig mindig abból hoztam példát, hogy milyen szinten pontatlanok ezek a mérések, de ha ennyit rugóztok ezen mostanában, akkor tegyük fel, hogy a mérések pontosak, és vizsgáljuk meg így a helyzetet. Tehát december óta a két felmérés szerint a fidesz 3, azaz három százalékot tudott javítani, míg az ellenzék 14-et. Közel ötször olyan jól teljesített az elmúlt hónapokban az ellenzék, mint a fidesz, ez alapján áprilisra ronggyá verik a fideszt.
És azzal ne gyere, hogy valamelyik felmérés pontatlan lenne, mert napok óta ezen a néhány százalékon pörögtök, és váltig állítja mindenki hogy milyen pontos mérések ezek, meg mekkora fidesz előny van. A tények azok tények, az ellenzék ötször több szavazót szerzett, mint a fidesz.
De komolyan, ez egy közvéleménykutatás a sok közül. Egyik sem mér pontosan, előfordul, hogy 15%-os különbséggel mérnek azonos időben, azonos mintából, ami hatalmas eltérés. Nem is várható el, hogy tűpontosan megadják az eredményeket, az sem biztos, hogy mindenki az igazat mondja ezeken a felméréseken. Simán lehet, hogy a fideszes bemondja hogy ellenzéki, az ellenzéki meg hogy fideszes, és már el is van rontva a statisztika. Ráadásul néhány százalékos különbségeket már a závecz is az előző időszakokhoz képest, amik rendre hibahatáron belül mozognak, tehát szintén nem jelentenek semmit sem, mindössze arányokról lehet beszélni. Én elhiszem hogy nagyon örül a sok fideszes hogy egy közvéleménykutatásban néhány százalékkal jobbak mint az ellenzék, de a sokadik értelmetlen kérdés után ideje lenne leszállni a témáról, mert senkit sem érdekel rajtatok kívül. Ráadásul ennek a kérdésnek sincs semmi értelme, ahogy a többi, kutatással kapcsolatos kérdésnek sem volt. Az a véleménye mindenkinek, ami bizonyított is, hogy ezek nem mutatnak pontos adatokat, így felesleges belőlük bármilyen komolyabb következtetést levonni. A szakemberek is általában átlagolni szokták az azonos időben készült felméréseket, hogy reálisabb képet kapjanak, pont azért, mert egyes mérések nagyban eltérhetnek egymástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!