Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Most, hogy látjuk mivé fajult...

Most, hogy látjuk mivé fajult a Nyugat (BLM, LMBTQ, migránsok) nem lett volna jobb, ha Kelet-Európában marad a kommunizmus?

Figyelt kérdés

Akkoriban normálisabb világ volt. A határon tűzparancs lenne - no migránsok, LMBT-ről nem lehetne nyíltan beszélni, ezért csak a saját szubkultúrájukban élnék ki magukat, a normális embereket nem idegesítenék.

A színesbőrű vendégmunkások, tanulók el lennének szegregálva számukra fenntartott szállókra, és nem érintkezhetnének a többségi társadalommal, mint az NDK-ban, a cigány nőket sterilizálnák, így lassan kihalna a cigányság, mint Csehszlovákiában.

Nem lenne ez az individualizmus, egyedieskedés, ehelyett mindenkit arra nevelnének, hogy áldozza fel önös hajlamait a társadalomért.

Be lenne tiltva az iszlám meg az ilyen keresztény, krisnás stb. szekták, csak a történelmi egyházak léteznének, szigorúan megtűrt kategóriában.

Sajnos a mai körülmények között csak akkor tudnék elképzelni valami hasonló pozitív fordulatot, ha azonnal kilépnénk az EU-ból, és a NATO-ból, és inkább Kínával lépnénk valami unióba, ott normális gondolkodás dominál.

2022. febr. 18. 16:13
1 2 3 4
 21/36 LazyJones ***** válasza:
#18 Úgy nézek én ki, mint egy kormánypárti...?
2022. febr. 18. 16:55
 22/36 LazyJones ***** válasza:
Pardon, #20-nak ment az előző.
2022. febr. 18. 16:56
 23/36 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező ajánlom neked, hogy tanulmányozd a Spartacus meleg helyeket tartalmazó kiadványt, 79-ből, már akkor összeírták szépen, hogy Magyarországon hol milyen meleg helyek voltak, de Lengyelországban is megemlítettek több várost ahol fél legális találka helyek voltak.

Magyarországon 1961 óta nem büntetendő a homoszexualitás, és pl azután bontakozott ki az, hogy az Egyetem Presszó nappali műszak után, éjjel meleg hellyé vált, egyszerűen azért, mert oda mentek az emberek, de a mai coxx helyén, pl működött a kisdiófa étterem, az is meleg hely volt, de az előbb említett helyszínnel szemben, ez a hely szerényebb jövedelműeket fogadta. Plusz voltak a fürdők, csempebárok vagyis az illemhelyek, parkok, meg a tipikus meleg házi bulik... ahová csak ismertség alapján kerülhettél be.

2022. febr. 18. 18:07
 24/36 SIDLER22 ***** válasza:
93%

"Akkoriban normálisabb világ volt. A határon tűzparancs lenne - no migránsok, LMBT-ről nem lehetne nyíltan beszélni, ezért csak a saját szubkultúrájukban élnék ki magukat, a normális embereket nem idegesítenék."

Engem amúgy se idegesítenek. Nem tudom neked hogy esne ha lenne egy irányultságod vagy meglátásod és azt neked el kéne hallgatnod (mint pl ez a kérdés).

Migránsok meg így is vannak az országban csak annyira kevés, hogy fel se tűnik. OV befogadta a szükséges kvótát és még afelett is egy kicsivel. Meghaltunk? Megalázkodtunk? Földbe lettünk döngölve? Hát max a FITYESZ miatt, de amúgy nem.

"A színesbőrű vendégmunkások, tanulók el lennének szegregálva számukra fenntartott szállókra, és nem érintkezhetnének a többségi társadalommal, mint az NDK-ban, a cigány nőket sterilizálnák, így lassan kihalna a cigányság, mint Csehszlovákiában."

A színesbőrű vendégmunkásokkal szintén nem értem mi a problémád. Nem szimpatikus, hogy más a színe vagy mi? A barnakenyeret nem kéne betiltani? Az is más színű. A cigánysággal szintén nem tudom mi bajod van. Persze van az a réteg akiket én is legszívesebben haláltáborba küldenék vagy legalább egy elkülönített területre, hogy ott szedjék szét egymást. De én az iskoláimban és most a munkahelyemen is találkozok nagyon rendes romákkal. Legtöbb esetben még rendesebbek is mint "fehér" kollégáim. Pedig aztán van arcvonás meg szétálló fülek meg amit el tudsz képzelni...

"Nem lenne ez az individualizmus, egyedieskedés, ehelyett mindenkit arra nevelnének, hogy áldozza fel önös hajlamait a társadalomért."

Nem érzem, hogy a kettőnek sok köze lenne egymáshoz. Attól, hogy valaki sminkel vagy kitetoválja magát a társadalom még megy tovább. Vagy milyen jellegű egyediségre gondolsz? Hogy más a világnézetem vagy pontosan mi?

"Be lenne tiltva az iszlám meg az ilyen keresztény, krisnás stb. szekták, csak a történelmi egyházak léteznének, szigorúan megtűrt kategóriában."

Sajnos a világban azt látjuk, hogy amelyik országok konzervatívak azok le is maradnak a társadalommal. Persze kezdünk egy elég rosz irányban elmenni (ezt a magam szakterületén én is látom. [informatika]), de ez nem azt jelenti, hogy gyorsan csináljunk mindent vissza. Vannak alternatívák és ezek működéséhez csak a társadalom összessége kell, hogy akarja. Ha az emberek lusták a változásra akkor nem fog változás történni. Ez ilyen egyszerű.

"Sajnos a mai körülmények között csak akkor tudnék elképzelni valami hasonló pozitív fordulatot, ha azonnal kilépnénk az EU-ból, és a NATO-ból, és inkább Kínával lépnénk valami unióba, ott normális gondolkodás dominál."

Akkor költözz Kínába és küzdj a társadalmi pontjaidért. Jobbat nem tudok.

Nem tudom miért olyan nehéz elképzelni, hogy nem mindenki ezt akarja. Tudom nagyon szép ez a világ, hogy te elképzelsz valamit és akkor az országos szinten legyen úgy mindenkinek ha akarja ha nem. De sajnos egy országban emberek élnek. És bizony az embereknek sokfajta elképzelése van mindenről. Sokkal célszerűbb egy középutat találni mint, hogy neked és a társadalom 10%-ának megfeleljen ez az ország, mindenki más meg le van sz@rva és fogadja el, hogy ez van.

2022. febr. 18. 18:23
 25/36 anonim ***** válasza:
76%

"Engem amúgy se idegesítenek. Nem tudom neked hogy esne ha lenne egy irányultságod vagy meglátásod és azt neked el kéne hallgatnod (mint pl ez a kérdés)."

Nem nehéz kitalálni, hogy a kérdező a fideszpropagandából tájékozódik, és mindent készpénznek vesz, amit ott hall, ez formálja a világlátását.

2022. febr. 18. 18:26
 26/36 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező mit gondolsz pl Kálid Artúrról aki félvér színészként talán az egyik legjobb hazai férfiszínész..
2022. febr. 18. 18:42
 27/36 steven95 ***** válasza:
A kínai "nép"köztársaság szeretettel vár.
2022. febr. 19. 13:02
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nem lenne jobb. Talán beszélgess olyanokkal, akik a "szép" kommunizmusban éltek. Talán elmesélik milyen volt hogy nem véghátak le csak úgy a saját állatukat, meg milyen volt amikor a nagyfatert elhurcolták, és összeverve ment haza, már ha hazament. Az is szép volt amikor még a szalmaszákot is kiforgatták a fináncok, hogy hátha dugdosnak benne valamit... A kommunizmus papíron jól fest, de a valóságban kisemmiznek az "egyenlőbbek"
2022. febr. 19. 15:10
 29/36 anonim ***** válasza:
Amúgy leegyszerűsítem kérdező, hátha gondot okoz neked három mondatnál többet értelmezni: ha neked jó hogy gürcölhetsz látástól vakulásig, de amúgy kuss a neved, gondolkodni káros az egészségre, hát: akkor neked való a kommunizmus. Majd a nagytestvér, a párt megmondja mit szabad gondolnod.
2022. febr. 19. 15:12
 30/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem nem lenne jobb semmivel sem.Csak roszabb lenne
2022. febr. 23. 13:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!