Fidesz tényleg elvett egy alapjogot a sztrájk jogot, azzal hogy a munkáltató engedélye kell a sztrájkhoz?
Csak, hogy érthető legyen, pontosan mit csináltak:
A minimális szolgáltatás szerintük az, ha az órák 50%-át megtartják a tanárok, 50%-ban meg ügyelnek, úgy, hogy nem vonnak össze osztályokat! Ezt persze ingyen mert sztrájk alatt nincs fizetés. A gond az, hogy mivel tanárhiány van, sokszor össze kell vonni osztályokat már most is. Alapból megvalósithatatlan, amit kérnek!
Másrészt ennek semmilyen nyomásgyakorló hatása nem lenne! Az érettségizőknél a főbb tantárgyakat pedig 100%-ban kell megtartani. Milyen sztrájk ez így?! Konkrétan ingyen akarják dolgoztatni a tanárokat sztrájk címszó alatt!
Az orvosokhoz meg ne hasonlítgassuk, itt nem múlnak rajta emberéletek!
A szakszervezet összevont ügyeletet ajánlott minimiális szolgáltatásként, az lenne a reális! A járványra hivatkozva nem fogadták el! Ami azért is vicces mert március 15-re békemenetet szerveznek, ez meg március 16-án lenne!
11-es, persze, kilóg a lóláb, hogy jelképessé akarják tenni a sztrájkot.
Egyébként orvosok (eü. dolgozók) is sztrájkolhattak (most az új eü. szolgálati jogviszonynál nem tudom, mi a helyzet). Szóval régebben az volt a szabály, hogy sztrájk esetén csak a sürgősségi eseteket látták el. Kb. mint amikor a covid miatt leálltak a halasztható műtétek, a szakrendelések stb.
Én ezt korrekt szabályozásnak is tartottam.
Kérdező
Most fognak sztrájkolni a mozdonyvezetők, hogy lenne elvével a sztrájkjog? Miért kell mindig hülyeséget leírni?
Ahogy írták előttem, csak biztosítani kell a minimális szolgáltatást.
Te hisztiznél elsőként ha sztrájk miatt nem járna egy vonat sem, nem lenne áramod vagy épp nem tudnál kaját venni egyáltalán sehol.
"A közszolgáltatás nem állhat meg teljesen.Mi lenne, ha a rendőrök sztrájkolnának?"
Magasabb fizetést kapnának...
"Magasabb fizetést kapnának..."
Inkább elbocsájtásit...
"Inkább elbocsájtásit..."
Tudtad e, hogy a sztrájkjognak az is része kellene, hogy legyen, hogy nem lehet azalatt elbocsátani az embereket? :D :D
"Az orvosokhoz meg ne hasonlítgassuk, itt nem múlnak rajta emberéletek!"
Annál sokkal több múlik a tanárokon. A nemzet jövője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!