A kormány tart a pedagógusoktól?
Múlthét végén hoztak egy intézkedést ami tulajdonképpen megszüntették a legitim sztrájk lehetőségét a pedagógusoknak. Csúnyán mondva lehet sztrájkolni, esténként és hétvégenként:D
Erre reagálva több intézmény is polgári engedetlenségbe kezdett, azaz hát sztrájkoltak, csak ugye ez az új szabály szerint illegitim.
Tegnap a pedagógus feleségem újságolta, hogy most hirtelen minden pedagógus (lehet csak a KLIK alá tartozó, nem tudom) igényelhet laptopot aminek csak egy 60 órás képzés elvégzése a feltétele.
Ez a laptop téma annak tükrében elég kemény, hogy nemrég egy apuka adományozott egy számítógépet az intézménynek, mert ami volt, az tulajdonképpen használhatatlan volt már. Nagyon régi, nagyon működésképtelen az összes munkahelyi PC, 2 gép jut tizükre, laptop soha nem is ovlt. Erre most minden egyes pedagógus igényelhet egyet? Elég nagy váltásnak hangzik.
Nekem ez elég választási hajrának tűnik. Létezik, hogy a kormány most mindent IS megad, csak ne rontsák a levegőt így a választások előtt?
Valóban, a lényegi problémát nem fogja megoldani, de azért a munkakörülményeket jelentősen tudja javítani egy laptop, ami még működik is.
Rrrrengeteg idő megy el az adminisztrációval. Persze a célszerű az lenne, hogy csökkentsék le az adminisztráció mennyiségét, de a sok idő azért is volt, mert a benti gépek közel hasnzálhatatlanok voltak. Általában feleségem is itthonról csinálja meg esténként a saját gépéről. Ha van laptopjuk, az már annyiban előreviszi az életet, hogy meg tudják oldani az adminisztrációt a szünetekben/lyukas órákban, illetve nem kell sorbanállniuk, hogy hozzáférjenek a géphez, hogy odlgozhassanak.
Persze ez csak akkor valami, ha tényleg meg is kapták, és működik is. Egyikre sincs semmi garancia..
De igazából maga a gesztus a kérdéses. Most az, hogy kell-e vag ysem, az egy dolog, de a kormány most úgy néz ki adna, ami nem történt meg már vagy másfél évtizede..
orbán lebutítja a fiatalokat szándékosan mert ha buta zombik akkor tudja manipulálni mindig őket az érdekeinek megfelelően.
A diktátorok nemszeretik az okos embereket mert az okos emberek átlátnak a diktátorokon.
Szerintem Orbán leszarja ezt az egészet. Láthattuk az EMMI is, hogy reagált erre az egészre. Mindjárt lelinkelek ide egy cikket, ami arról szól, hogy Romániában is már majdnem dupla annyit keresnek a tanárok mint itthon.
Ha a kormánynak annyira fontos a lakosság, a fiatalok, az ország jövője, akkor végre foglalkozni kéne ezzel az üggyel. A demotivált, fáradt pedagógusok nem fogják lelkiismeretesen, odaadással oktatni gyerekeinket, így ennek majd a tanulók isszák meg a levét, mert a tanár nagyon meghatározó tud lenni a diákok életében, tudom, mert felneveltem én is 2 gyereket.
Káslert meg semmibe nem tudom nézni. Választások előtt beharangozza, hogy a távoktatás után a rászoruló gyerekek, iskolák kapnak notebook-ot és laptopokat. Akkor mikor már nincs online oktatás... Alatta meg az adományozók magánszemélyek voltak.
Szerettem régen Káslert, de látható, hogy a hatalom és a kormány kiszolgálása fontosabb neki, mint az emberek, ÁTLAGEMBEREK képviselete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!