Hogy neveltek a szüleid?
A szüleim mindig Fideszesek voltak.
A 80-as, 90-es években voltak fiatalok.
Soha nem ideologizáltak a nevelésemet illetően.
Hát, nézd. Félig-meddig konzervatív-keresztény családban nevelkedtem, mert édesapám lengyel volt, de mint 4. fiúgyermek alaposan el lettem kényeztetve, plusz egy nagyon szeretet burokban éltem, mivel 3 éves koromig élt nagyanyám, 12 éves koromig élt nagyapám, 15 éves koromig élt az apám, plusz velünk élt anyum bátyja is, aki mozgáskorlátozott és értelmi fogyatékossággal élt, így ezek a helyzetek, pl idősekkel szemben és fogyatékossággal élőkkel szemben szenzitivvé tettek. Nem beszélve arról, hogy anyum és anyum szülei is tanárok és tanítók voltak.
Bár konzervatívnak lehet mondani, pl szüleimet félig-meddig tegeztük, mert Szia Apa és Anya volt, nagyszüleimmel magázodtunk ugyan, de velük is tudtunk lazulni.
Szüleimet nézve inkább baloldaliak voltak, akár csak a nagyapám, annak ellenére, hogy majd 3 évet lehúzott szovjet hadifogságban Grúziában...
A melegségem tudatosodása 12-13 évesen történt, előtte is voltak jelek, de kezdeti kiváncsi próbálkozás után, én megpróbálkoztam nem szüleim nyomására, hanem társadalomnak megfelelve, ami kisvárosi mikro környezetet jelent, egy lánnyal járni 2 éven át, de nem jött össze a dolog, mert a végén elhidegültem tőle.
Úgy mondd a politikai nézőpontomat nagyjából az irodalmi, filmes, művészeti, történelmi olvasmányaim befolyásolták, valahogy lázadó karakterek vonzódtak Rimbaud, Ginsberg, Beatles, Punkok, Janis Joplin, David Bowie, Placebo, plusz az is vonzott ami 68-at jelenti a régi korok számára. Ma már némileg a lengyel társadalmat is lázadó társadalomnak titulálom, mert ők hamarabb mennek tiltakozni, mint a magyarok, ez egy történelmi összehasonlítás.
Az is befolyásolt, hogy általános iskolában egy időben is sokat kirándultunk, plusz az is,hogy gyógyúszásra jártunk és megtudtam, hogy uszodában pl termálvízzel fűtenek, rögtön elkezdett érdekelni a gyakorlatias zöld téma... plusz bátyáimnak is voltak ilyen könyvei,
Emellett sokat olvastam protokoll könyveket, meg néztem fiatalon utazási műsorokat, más országokról is, mindig is érdekeltek a más vallások és kultúrák, pl földrajzból jól vagyok.Emiatt aztán máig nyitott vagyok más emberekre.
Hittanon is pl olyan neveket ismertem meg mint Salkaházi Sára karaktere, aki zsidó mentő apáca volt, és kivégezték, nos az ő élete is egyfajta példakép számomra, bár természetesen én nem szeretnék mártir lenni, de ez a fajta laza, de mégis konzervatív karakter valahogy bennem van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!