Szerinted ki volt eddig Magyarország legjobb miniszterelnöke?
2-es, tudod mi a dúrva. Hogy vagyunk kb 20-an, aki ugyanigy kezelte az öszödi beszédet és Gyurcsányt. Ő lehetett volna a legjobb, ha visszalép öszöd után... ehelyett ránkszabaditotta Orbánt
De szerintem a mai állapotokat tökéletesen tükrözi, hogy abból a 20-25 perces beszédből képesek voltak kiragadni 2 percet és kiforditani azt.
Nem tudom ki lehetett Magyarország legjobb miniszterelnöke, de abban biztos vagyok, hogy nem 1945 után volt, sem Gyurcsány, sem Orbán nem jöhet szóba.
Abból kiindulva, hogy az újkori Magyarország a kiegyezés, és az első világháború közötti időszakban fejlődött önmagához képest a legtöbbet, ott keresném a kérdéses személyt.
Néhány évtized alatt kiépítették a vasúti közlekedést, olyan ipari üzemek jöttek létre, amelyek világszínvonalon is elismertek lettek.
A politikai élet akkor sem volt nyugodt, mentek a harcok a hatalomért, de közben a gazdaság működött. Nem biztos, hogy a miniszterelnök volt az adu ász, de Tisza Kálmánra szavazok.
1875. október 20. – 1890. március 13. között volt miniszterelnök, és ő sem egy patyolat tiszta politikus, se akkor fejlődött legjobban az ország, s olyan miniszterei voltak, mint Baross Gábor, Széll Kálmán, Wekerle Sándor, Szapáry Gyula, Fejérváry Géza.
AZ USA-ban az elemzők valószínűleg nem is hallottak az öszödi beszédről, csak közgazdasági szempontból elemezték a miniszterelnökök teljesítményét, és sem Orbán, sem Bajnai nem került fel a listára, ott van viszont két román vezető is...
Gyurcsány a másik listára került fel:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!