Valaki el tudná magyarázni mi volt pontosan ez a CEU ügy? Miért és hogyan szivatta meg őket a kormány?
Az ok az volt,hogy a CEU Soros György intézménye és ebből adódóan vitatott tartalmú képzések folytak ott.
A külföldi magánegyetemre egészen más szabályok vonatkoznak.A kormány szigorított ezen és a CEU elveszítette az engedélyét,hogy diplomát adó képzéseket indítson.
Viszont, a CEU kívül vannak még külföldi magánintézmények Magyarországon,ők teljesítik a feltételeket.
"vitatott képzések"
🤣
Olyan képzés zajlott, ami a jogszabályi feltételeknek megfelelt, és amúgy más egyetemeken is oktatnak. Erről jópár fideszes politikus tudna mesélni, akik ott végeztek.
Soros harchoz kellett egy bűnbak, amire mutogathatnak, így hoztak egy teljesen felesleges szabályt (amit sehol máshol nem alkalmaznak, és azóta vissza is vontak), ami pont a CEU ellen irányult. Majd miután MEGFELELT a követelményeknek, a kormány már szándékosan nem fogadta el.
Orbán népbutitó kampányának főszereplője soros györgy
És mivela CEU részben sorosgyörgy alapitványának köszönhetően müködött itt, ezért orbán kikiáltotta népellenségnek az egyetemet, a szokásos ellenség keresés jegyében amita fidesz 10 éve csínál
Ezért kamu indokokkal el lehetetlenítették az egyetem müködését azzal az indokkal hogy olyan külföldi egyetem nem adhat ki magyarországon diplomát amelyiknek nincsen máshol kampusza.
A CEU amugy ezt is megoldotta, talált amerikai, sőt europai egyetemeket is akik partnerei lettek volna.
Ezután Orbán azt akarta hogy amerika nyaljon be neki hogy a CEU maradhasson, persze ez nem történt meg
Igy végül a CEU Bécsbe költözött, és ott müködik jelenleg.
Europa egyik legjobbnak tartott egyetemét igy üldözte el a dilinyós orbán.
Miközben amugy rengeteg mai fidezs tag tanult a CEU-n, sőt anno Orbánka is sorosösztöndíjasként tanult meg angolul.
Igazi koncepciós elmebeteg történet volt, mint az elmult 10 évebn annyi minden más...
2#
A jogszabályi feltételek elég tágak.
Akár domina mesterképzést is lehetne indítani.
A CEU-nak voltak vitatott tartalmú képzései,tárgyai amik a "nyílt társadalom" ideológiát csempészték be a képzésbe.Próbáltál volna ellent mondani,annak az ideológiának, minden lettél volna, csak fehér ember nem.
8#
De, nem a felsőoktatási képzéseknél.
Plusz, azaz "illiberális integráció" közelében sincsen annak az ideológiai integrációnak, mint ami a CEU-n folyt.Én egyszer láttam órarendet onnan, konkrétan tárgyak foglalkoznak a liberális ideológiára neveléssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!