Mi a véleményetek a benzin árstop meghosszabbításáról?
Miert nem a jovedeki adot csokkentik?
Ugyan igy a 27%-os eu legmagasabb afajat is csokkenteni kene.
Minden cégnek, így az éppen felhőkarcolót építő MOL-nak is lehet pénzt adományozni, ugyanakkor a benzinárstop nem vonatkozik a prémium üzemanyagokra.
Szó mi szó mi is olyat veszünk. 100-asat, mert szerintem sokkal jobb mint a 95-ös.
"hatósági árak meg árubeszolgáltatás van"
Miféle árubeszolgáltatás?
16-os
A lényege az hogy a boltok ne nyomott áron árulhassák a 48 órán belül lejáró élelmiszereket hanem be kell szolgáltassák az államnak, különben pénzbüntetést kapnak.
JA ezt nem adta le az m1? :D a komcsi törvényekről ott kuss van?
De igen, valószínűleg az is leadta, mint minden hírforrás, csak már régebben, és engem személy szerint nem érint, ezért nem tudtam, hogy mire gondolsz.
Egyébként meg szerintem nincs ebben semmi rossz, sőt, hiszen így a teljes árukészlet fel lesz használva, ami által csökken a pazarlás, kisebb lesz a környezetterhelés, stb., - csak hát ugyanakkor plusz feladat a kereskedőknek, hogy ezt is kalkulálják bele az árképzésükbe, aminek nyilván nem örülnek. Azért nem féltem őket.
18 as
A bolt eddig is eladta, nyomott áron, pl 50-80% os akcióval.
Ami ugyan nem fedezte a beszerzési árat de csökkentette a veszteséget.
Ráadásul sok kis pénzből élő így juthatott sok olyan termékhez amit máshogy nem engedhet meg magánnak.
A kereskedőnek ez veszteség, amit vagy áremeléssel (a kormány direkt növeli az inflációt) Vagy kevesebb dolgozóval old meg (ami növeli a munkanélküliséget)
Ez minden értelemben egy káros lépés amit minden józanul gondolkodó ember belát.
Nem tudom mivel foglalkozol de érdekelne mit szólnál hozzá ha pl 200 forintért veszel meg valamit de 180 forintért kéne árulnod, ha mégis a nyakadon marad meg add át ingyen az államnak különben pénzbüntetést kapsz. Ez konkrétan KOMMUNIZMUS a köbön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!