Mi a véleményetek a benzin árstop meghosszabbításáról?
Egy vicc.
33 évvel rendszerváltás után oda jutottunk a gazdaság olyan csődbe van hatósági árak meg árubeszolgáltatás van.
Még pár év fidesz és a jegyrendszeren se csodálkoznék......
Meg tudod mondani, hogy mi miatt ment fel a benzin ára, és hogy ennek mi köze a Fideszhez?
Többek közt a forint gyengülése is közrejátszik. Szerinted ehhez nincs köze a 12 éve regnáló kormánynak?
És te meg tudod mondani, hogy a benzin adójának csökkentése helyett miért inkább a kiskereskedőket teszi tönkre a Fidesz?
Kedves hármas, fordítva ülsz a lovon.
1. a forint 40% ot vesztett az értékéből amióta orbánkormányok vannak és mindent euróba vagy dollárba veszünk, a forintot sehol nem fogadják el nemzetközi szerződéseknél fizetőeszközként.
2. nem az üzemanyag drága! A fizetések kevesek.
Pár példa igaz 2020 as mivel arról találtam sok országot levetítve átlag fizetések bruttó érték.
Belgium: 3627 euró ( 1 292 852 forint)
Finnország: 3380 euró ( 1 204 808 forint)
Olaszország: 2446 euró ( 871 882 forint)
Írország: 3550 euró ( 1 265 405 forint)
Luxemburg: 5143 euró (1 833 233 forint )
MAGYARORSZÁG: 449 400 forint
Ugyan azon táblázat amiben ugyan azon elv alapján voltak számolva a bérek.
"Többek közt a forint gyengülése is közrejátszik."
Nem a forint miatt drága a benzin.
"Szerinted ehhez nincs köze a 12 éve regnáló kormánynak?"
Van hozzá köze, de nem emiatt drága a benzin.
"És te meg tudod mondani, hogy a benzin adójának csökkentése helyett miért inkább a kiskereskedőket teszi tönkre a Fidesz?"
Én is jobb ötletnek tartom az áfa-csökkentést, de nem gondolom, hogy emiatt tönkre mennének a kutasok. Óriási pénzeket szakítanak az üzemanyagból, hidd el, nem lesz kenyérproblémájuk, nem fognak emiatt tönkre menni. Meg sem érzik ezt a veszteséget.
"Kedves hármas, fordítva ülsz a lovon."
Még csak ki sem fejtettem a véleményem, csak egy kérdést tettem fel, és máris így kezded.
"mindent euróba vagy dollárba veszünk, a forintot sehol nem fogadják el nemzetközi szerződéseknél fizetőeszközként"
Nyilván. A britek is mindent euróban és dollárban vesznek, pedig a fontról tényleg nem mondható, hogy gyenge. Ennek világgazdasági okai vannak, nincsenek belpolitikai összefüggései.
"nem az üzemanyag drága! A fizetések kevesek."
Akármennyi a fizetést kapunk, akkor is pofátlanság elkerni 700 ft-ot egy liter üzemanyagra. Ez nem fizetés kérdése.
"nem lesz kenyérproblémájuk, nem fognak emiatt tönkre menni. Meg sem érzik ezt a veszteséget."
Annyira nem, hogy már három kút ment tönkre.
"Literenként ugyanis akár már 40-60 forint is lehet az üzemanyagon elszenvedett vesztesége egy-egy magyarországi töltőállomásnak"
"Volt, aki már az előző 3 hónapos stopot sem bírta. A hatósági árak miatt a múlt héten három töltőállomás kényszerült bezárásra."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!