Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki azért sír, mert a családos...

Aki azért sír, mert a családosok egy csomó pénzt kapnak, az kommunizmust akar?

Figyelt kérdés

Irigy a gyerekesekre, hogy ők kapják a támogatást, miközben ő "nem kap semmit". Azt elfelejti, hogy az adó abba a közösbe megy, ami a társadalom egészének hivatott megteremteni a jövőjét, nem pedig az ő egyéni aktuális kényelmét, okostévé miegymás. A közös jövőhöz továbbá ember kell, hogy termeljen, tetszik vagy sem ez a feministáknak és a nagyon önrendelkező kisebbségieknek.

Összefoglalóan ezt hívják nemzetpolitikának. Azt pedig, hogy mindenki egyenlő arányban részesül a javakból, kommunizmusnak. De ahhoz minek adózni, éljen mindenki egyedül az erdőben.

2022. febr. 11. 21:53
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
26%

nem akarnak kommunizmust, egyszerűen őket nem zavarják a puszta tények, h az ország legnagyobb problémája a népesedés, és ezt kell támogatni, ahogy csak lehet

ráadásul a 25 alattiak is kaptak most nem keveset, de mondom őket a puszta tények soha nem zavarják, de meg lesz ennek a böjtje áprilisban aztán lehet sírni

2022. febr. 11. 21:59
 2/24 árokpart ***** válasza:
84%
Senki nem akar kommunizmust csak ne bizonyos csoportokat diszkrimináljanak pozitívan vagy negatívan. Pontosabban egyik társadalmi csoport sem legyen sem pozitívan, sem negatívan diszkriminálva.
2022. febr. 11. 22:02
 3/24 anonim ***** válasza:
17%
na látod erről beszéltem mint amit a kettes ír, meg ugye a férfiak is szülhessenek gyereket az is biztos fontos még
2022. febr. 11. 22:05
 4/24 anonim ***** válasza:
34%
Nem kommunizmust akarnak, ők azzal is megelégszenek ha más is szarul él. Íme a magyar emberek lelki világa.
2022. febr. 11. 22:08
 5/24 anonim ***** válasza:
55%

Hívhatjuk nemzetpolitikának, de inkább szocializmus a hivatalos elnevezése.

Amerikában például a Republikánus Párt (az ottani jobboldal) a leginkább kommunizmus ellenes. Ők úgy gondolják, hogy kapitalizmusban az önrendelkezés nagyon fontos, vagyis ne az államtól várjuk, hogy gondoskodjon rólunk, hanem gondoskodjunk saját magunkról.

A állam kiadásainak csökkentésével csökkenthetőek az adók, így a terhek nem gátolják a gazdaságot.

Az egyik legnagyobb különbség kapitalizmus és kommunizmus között, hogy nem várjuk az államtól a sült galambot, az ingyen pénzt, hanem dolgozunk és megteremtjük magunknak a szükséges betevőt.

Ez az ingyen pénz a családosoknak a "gondoskodó állam" egyik szélsőbalos változata. Ha Amerikában találták volna ki, már a fél ország kommunizmust kiáltana.

Tehát, a kérdésedre válaszolva, szerintem pont ellenkezőleg.

Ez a pénz osztogatás sokkal inkább hasonlít a kommunizmusra, mint azt mondani, hogy mindenki gondoskodjon saját magáról.

2022. febr. 11. 22:09
 6/24 anonim ***** válasza:
75%

Engem nem zavarna, de már idegesít hogy mindenhol a képembe tolják hogy kisfiam, te viszont nem kapsz semmit (hiszen nincs gyerekem, és 28 éves vagyok)! E-mail, levél, plakát, youtube hirdetések...

Nem vagyok rászorulva, nem erről van szó, de amit most (is) elköltenek felesleges propagandára, azt költhették volna értelmes dolgokra is. Például az egészségügybe beletolthatták volna telibe, hogy mást ne mondjak.

2022. febr. 11. 22:26
 7/24 A kérdező kommentje:

5: rendben, akkor hogyan osszunk pénzt?

Úgy nem tudsz osztani, egy adott csoportnak adsz, mert azzal rögtön egy másikat hozol hátrányosabb helyzetbe (hiszen ők nem kapnak). Viszont ha egyenlően adsz, akkor ismét a kommunizmusnál vagyunk.

Tehát hogy adjunk? Vagy ne is adjunk? Akkor minek adózni egyáltalán?

2022. febr. 11. 22:37
 8/24 anonim ***** válasza:
96%

"Azt elfelejti, hogy az adó abba a közösbe megy, ami a társadalom egészének hivatott megteremteni a jövőjét, nem pedig az ő egyéni aktuális kényelmét, okostévé miegymás. A közös jövőhöz továbbá ember kell, hogy termeljen, tetszik vagy sem ez a feministáknak és a nagyon önrendelkező kisebbségieknek."

Magad is leírod, hogy a közösbe megy. Leírom külön is. A közösbe. Te igazságosnak tartod, hogy egy 26 éves, egyedülálló ember boldoguljon ahogy tud, mert nem tud parancsra szeretni és gyereket csinálni? Vagy számodra az elfogadható, ha tervek és ész nélkül családot alapít valaki csak azért, hogy ne összesen a mediánbérből kelljen tengődnie?

Az, hogy ember kell a jövőhöz... Ezt a megfejtést most komolyan leírtad? Csak azért kérdezem, mert az is épp olyan ember, aki nem alapít családot, és épp úgy termel. Ha az előbbi példánál maradunk, akkor még 39 évig papírforma szerint.

"Összefoglalóan ezt hívják nemzetpolitikának."

Ezt egészem másképp hívják, de nem kívánok most ideológiai vitát folytatni veled.

2022. febr. 11. 22:37
 9/24 anonim ***** válasza:
73%
gyerekesekre nem vagyok irigy, de 25 alattiak SZJA mentessége túl ment minden jó ízlés határán amit az emberek valószínű honorálnak is egy kormányváltással.
2022. febr. 11. 23:16
 10/24 anonim ***** válasza:
87%
Én csak szeretnék tisztességesen megélni. 26 éves gimnáziumi tanárként, 170 ezres fizetéssel albérletben nyomorgok, volt már olyan, hogy a karitászhoz mentem tartós élelmiszert kuncsorogni, mert már arra sem futja...
2022. febr. 11. 23:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!