Ha te lennél hatalmon, mit tennél az alkoholproblémások ügyében?
Persze az is kérdés, hogy tennél-e valamit.
Az országban nagyon sok alkoholista vagy alkoholproblémával küzdő van. Mit tennél ennek a helyzetnek a megoldására, ha egy 4/5ös párt élén lennél?
Milyen az a 4/5-ös párt? :)
Nehéz ügy, ezt nagyon szerintem nem lehetne betiltani, meg szerintem nem is az alkohollal van a probléma, hanem az emberekkel akik nem ismerik a mértéket.
Szóval szerintem ez egyéni felelősség körébe tartozna. Esetleg én bevezetnék olyant, hogy aki szándékosan rombolja a saját egészségét annak az egészségügyhöz jobban hozzá kéne járulnia. De ez nem csak piásokra vonatkozna, ugyanúgy fizetne a túlsúlyos, dohányos, extrém sportot űző is. Mert az nem fair, hogy ők tesznek a saját egészségükre és ezt mások fizetik meg.
Utólag már nehéz bármit is tenni, persze azért nem teljesen reménytelen.
A megelőzés lenne fontos, az emberek ne legyen alkoholisták, nikotinfüggők, kábítószerfüggők...
Nehezíteni kellene a hozzáférést, viszont az hátrányos is lehet az állam számára, mivel a legális kereskedelem átterelődhet a szürke, fekete zónába. Nehéz dolog kitalálni, megvalósítani, hogy mi lenne az optimális politika társadalmi szempontból. Ezek hosszú viták, évszázadok, évezredek óta téma. Mohamed már 1500 éve betiltotta az alkoholfogyasztást a követőinek, már akkor is biztosan tapasztalták a problémákat. Amerikában is a '20-as években próbálkoztak alkoholtilalommal. Nálunk is volt alkoholtilalom az első kommunista hatalomátvétel idején.
Nem tiltanám, de az alkoholistákat kötelező gyógykezelésnek vetném alá. Azokról úgyis tudja a környezetük, kik ők. Van egy laborteszt, amivel ki lehet mutatni, ki alkoholizál rendszeresen. Azzal bizonyítani lehet az alkoholizmust, utána irány a leszoktató.
De én inkább a cigit tiltanám. Bármekkora haszon is van rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!