Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha te lennél hatalmon, mit...

Ha te lennél hatalmon, mit tennél az alkoholproblémások ügyében?

Figyelt kérdés

Persze az is kérdés, hogy tennél-e valamit.

Az országban nagyon sok alkoholista vagy alkoholproblémával küzdő van. Mit tennél ennek a helyzetnek a megoldására, ha egy 4/5ös párt élén lennél?

2022. febr. 11. 20:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
15%
Hatósági árassá tenném. Inkább igyanak szeszt, mint drogot szívjanak
2022. febr. 11. 20:14
 2/12 anonim ***** válasza:
61%
Egyre kevesebb az alkoholista , már inkább drogfüggők vannak.
2022. febr. 11. 20:15
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Nekem nincsenek problémáim az alkohollal. A problémák akkor kezdődnek, amikor megvonják tőlem.
2022. febr. 11. 20:15
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az a 4/5-ös párt? :)

Nehéz ügy, ezt nagyon szerintem nem lehetne betiltani, meg szerintem nem is az alkohollal van a probléma, hanem az emberekkel akik nem ismerik a mértéket.

Szóval szerintem ez egyéni felelősség körébe tartozna. Esetleg én bevezetnék olyant, hogy aki szándékosan rombolja a saját egészségét annak az egészségügyhöz jobban hozzá kéne járulnia. De ez nem csak piásokra vonatkozna, ugyanúgy fizetne a túlsúlyos, dohányos, extrém sportot űző is. Mert az nem fair, hogy ők tesznek a saját egészségükre és ezt mások fizetik meg.

2022. febr. 11. 20:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Megemelni az adót ezekre a termékere és megvonni az egészségügyi ellátást az alkoholt és a drog fogyasztóktól.
2022. febr. 11. 20:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Utólag már nehéz bármit is tenni, persze azért nem teljesen reménytelen.

A megelőzés lenne fontos, az emberek ne legyen alkoholisták, nikotinfüggők, kábítószerfüggők...

Nehezíteni kellene a hozzáférést, viszont az hátrányos is lehet az állam számára, mivel a legális kereskedelem átterelődhet a szürke, fekete zónába. Nehéz dolog kitalálni, megvalósítani, hogy mi lenne az optimális politika társadalmi szempontból. Ezek hosszú viták, évszázadok, évezredek óta téma. Mohamed már 1500 éve betiltotta az alkoholfogyasztást a követőinek, már akkor is biztosan tapasztalták a problémákat. Amerikában is a '20-as években próbálkoztak alkoholtilalommal. Nálunk is volt alkoholtilalom az első kommunista hatalomátvétel idején.

2022. febr. 11. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
Utcai alkoholfogyasztást 100%-osan be kellene tiltani, jelenleg is elvileg tiltva van, de sok helyen nem annyira ellenőrzik. Szigorítani kellene ezt.
2022. febr. 11. 20:30
 8/12 anonim ***** válasza:
97%

Nem tiltanám, de az alkoholistákat kötelező gyógykezelésnek vetném alá. Azokról úgyis tudja a környezetük, kik ők. Van egy laborteszt, amivel ki lehet mutatni, ki alkoholizál rendszeresen. Azzal bizonyítani lehet az alkoholizmust, utána irány a leszoktató.

De én inkább a cigit tiltanám. Bármekkora haszon is van rajta.

2022. febr. 11. 20:32
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a felvilágosításnak van nagy szerepe, megértetni az emberekkel hogy nagyon könnyű rászokni leszokni viszont nagyon nehéz.
2022. febr. 11. 20:36
 10/12 anonim ***** válasza:
17%
Kinevezném alkoholügyi biztosnak Szanyi mestert.
2022. febr. 11. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!