Egyetértetek azzal, hogy az elmúlt tíz évben jelentősen csökkent a nélkülözők száma Magyarországon?
Mi számít nélkülözésnek?
Mondjuk én a lakhatási válságot ide sorolnám.
Sok fiatal nélkülözi a saját privát szférát,albérletre sincs pénze sokaknak,így ez csökkent életminőség,mondjuk idős szülőkkel nyomorogva élni,kis helyen.
A társadalmi szakadékok pedig az adórendszernek,a családtámogatási rendszernek köszönhetően egyre nagyobbak.
Másrészt az sem mindegy,hogy az átlag embernek mennyit kell dolgoznia,azért,hogy ne nélkülözzön.
X nem tudom mennyi túlórával lehet torzítani azt,hogy ki milyen szinten él,csak nem mindegy milyen áron.
#6 és kit érdekel, hogy mennyit emelkedett a szám amit kapnak, anélkül, hogy mennyit emelkedett az a szám amit ki kell adni?
Nem mintha az átlag bármit is mondana:
Egy kisfiú megkérdezi a nagypapáját, mi az, hogy átlag. Nagypapi elgondolkodik, majd mond egy példát:
- Te 8 éves vagy, én 80, tehát ketten együtt 88 évesek vagyunk, vagyis átlagban 44 évesek, ami a legszebb férfikor.
De, te se tudsz mit kezdeni a nőkkel, meg én se!
8.
Tudod a társadalom nem csak 8 és 80 évesekből áll.
Ezért demagóg a példád, illetve ezáltal te magad is.
Én is úgy gondolom, hogy jobban élünk, szinte minden étterem tele, wellnessfürdők, új autók.
Félénk egy segédmunkás is 15-20 körül kap.
Közben egy albérlet 70 ezer.
Akkor miről beszélünk?
Le lehet pontozni, de alapvetően azt látom, hogy átlag szinten jobban élnek az emberek.
Panelban lakom, mindenhol autók, mindenki felújít, a legtöbb ház le van szigetelve, ablakcserés.
Vidéken hazamegyek nem ismerek a környékre. Akik régen "jó múdúak" voltak azoknál áll 2-3 nagyobb autó, meg 1 hobbi autó. Akik meg csak átlagos fizetésűek azoknál is legalább 1-2 régebbi, kisebb autó.
Összességében viszonylag jó állapotú az ország. Sokat túrázom, nem azt mondom vannak leszakadt világvége falvak, de összességében a legtöbb kisebb település is egészen rendezett. Nem egy Ausztria szint persze, de nem is putri gettók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!