Szerintetek Magyarországon az elmúlt 5-6 évben a fizetések emelkedtek nagyobb mértékben, vagy a bolti árak?
Természetesen az árak növekednek gyorsabban Orbanisztánban mint a bérek.
Ezt hívják gazdasági visszaesésnek. Amikor a fizetések még az inflációt sem követik. Ez megy már lassan 10 éve.
Fizetések, 2016ban jöttem el, a keleti régióban legtöbb ember akkoribam 70-120 nettóból vegetált ma meg már vagy duplája.
Akkoriban szó szerint hó végén nem volt mit enni az embereknek.
Szerintem a bérek. Legalábbis itt falun ahogy elnézem az Embereket és azt hogy miből mennyit vesznek, Nekem az tűnik fel, hogy régebben kb 10 éve nagyobb probléma volt a pénz, nehezebben vettek az Emberek új dolgokat, leginkább a kajára ment el minden. Most inkább azt látom, hogy sokkal többen vesznek luxus cikkeket, gyerekeknek már ott a telefon a kezükben, és oké, a legtöbb részletre meg szerződésre, de ilyeneket akkor is lehetett csinálni, de akkor annyira szűkösek voltak az Emberek, hogy az a pár ezres havi törlesztő is sok volt.
Akárhogy is, Én úgy érzem, hogy valamit mintha javult volna a helyzet. Nem annyira kilátástalan a helyzet hó végén, mint régebben.
Csak ezt nehéz megmondani, mert az átlagbér az úgy jön ki, hogy sokan minimálbérre vannak bejelentve, vagy még arra sem, és a fennmaradót meg kézbe kapják-kapjuk. Az átlagbér az hamis adat, mert annál biztos, hogy jóval magasabban van az igazi átlagbér, csak azt megállapítani kb lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!