Nem égtek ki ebben a "politikában"?
Néha megpróbálom követni az aktuális helyzetet a politikában és szembesülök vele, hogy puszta sárdobálás az egész. Egymás személyét járatják le bulvárba illő eszközökkel, megvágva idézgetnek, egymás szájába tesznek mondatokat... de tulajdonképpeni politizálás alig történik.
És akkor 2 hónap múlva menjek el és szavazzak valakire. Egyik sem tűnik olyannak, mint akire rábízhatnám a kutyámat egy hétvégére, nemhogy az országot 4 évre.
Ilyenkor egy darabig kb követgetem mi törétnik, aztán a saját mentális egészségem érdekében újra leállok a követésükkel.
Ti hogy vagytok ezzel? Bírjátok hosszú távon? Ha igen, hogyan? Nektek ez nem kiábrándító?
Nem, nem lesz nyugi. Nem 1-2 hónapja megy ez a műsor, hanem már vagy 15 éve. Majdnem 30 éves vagyok és amióta szavazati jogom van, nem volt nyugi. Se tényleges, értelmes politizálás, vitázás. Az utóbbi 10 évben meg csak egyre rosszabb, kb minden hónapra jut vagy 3 öszödi beszéd típusú szivárogtatásos botrány. Az emberek már fel sem kapják a fejüket olyan dolgokra, amiket máshol egy szeméttelepen sem tűrnek el, nemhogy a magaspolitikában.. És ezt most mindkét oldalra értem.
Ezen a szinten látom, hogy nőtt a rezignáltság, nem is keveset.
"mea gyucsány jobb vót?"
Igen jobb volt!
4, a te logikád mentén az egyetlen mód, hogy tegyek ellene, az az, ha én magam is képviselő leszek, és hatalomra jutok. Nem mondom, lennének ötleteim, de alapvetően nem vágyom semmi ilyen jellegű hatalomra vagy felelősségre.
6os, az a gond, hogy én erről nem vagyok meggyőzve annyira. Oké, az uszítás és mocskolódás nagyobbik rséze valóban a kormánypárttól jön most, de lássuk be, az ellenzéket sem kell félteni.
Így belegondolva a színvonal az, ami zavar. Az, hogy nincs értelmes, érvekkel felépített és alátámasztott, érthető, és a másikat tiszteletben tartó kommunikáció. És azt látom kicsit erre van igény, azért cisnálják ezt. Az nem lenne népszerű, ha valaki kiállna és azt mondaná "gyerekek, ennyi pénzünk van, erre és erre fogjuk költeni, ennyi és ennyi megtérülést és fejlődést várunk tőle, így és így fog működni és ez ezért és ezért hasznos és előremutató. És persze mivel ilyen és ilyen, ezért fenntartható.". Ehelyett azon vacakolnak, hogy most milyen jogai legyenek annak a maréknyi transzneműnek az országban.
Nemtom, azt érzem, hogy nem tehetek ez ellen semmit. Elmehetek szavazni, de kire? Egyik sem tűnik kompetensebbnek a másiknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!