Csak a Magyarok olyanok amilyenek? Vagy van hozzánk hasonló nemzet mentalitásban?
"A nyugatiakat -más néven nyuggereket- ki kell vágni az országból."
Ez itt az első igazán hasznos válasz.
Én tudok nyilatkozni lengyel és magyar oldaról is, mivel apám lengyel volt és most kint vállaltam el.
Úgy vettem észre, hogy ott is van meg van osztva a társadalom, és ott is bedölnek a 2015 óta regnáló hatalomnak, amely hasonló módszerekkel dolgozik mint Orbán kivéve a putyini imádatot..
Én néha úgy érzem, hogy pl egyes lengyel rokonaim úgy gondolják, hogy én amiatt nem ismerem a lengyel történelmet, mert nem tanultam lengyelül, holott én ezt letudom fordítani, meg pontosan amiatt vagyok immunis a gyűlölet propagandára, mert én tanultam ennek a dolognak a társadalmi lélektani hatásmechanizmusát... meg egyébként se neveltek a szüleim előítéletesnek.
Ez a fajta politikai megosztottság a családomat is megosztja, és ez nagyon rossz ebben... én valahol dialógust keresem vagyis a párbeszédet.. de néha úgy érzem, hogy jobb lenne elvonulnom a világból...
Ne hogy azt hidd.... hogy ott ahol diktatúra van, ott összezár a rendszer... ember embernek a farkasa.. úgy összezárhat a rendszer, mint a 80-as évekre, hogy mindenki elege lett a lengyel kommunista diktatúrából, de azért volt, mert a rendszer sorra kizárta a TSZ-törvényeket szabotáló parasztságot, aztán értelmiség és egyetemistákat, végül a munkásokat, és végül ezek egymásra találtak... és volt egy indokuk arra, hogy összefogjanak a hatalommal szemben.
Magyarországon a rendszer mindenkit megnyert Parasztoknak ugyan TSZ-be be kellet lépni, de kaptak háztájit, munkások fusizhattak, GMK-z hattak, volt bizonyos mértékű kapitalizmus és fogyasztás, és emiatt senki se mert igazán lázongani, elvoltunk a langyos vízben....max az értelmilség és a társadalomtudósok látták azt, hogy azért van szegénység romák, munkásosztály körében... de nem írhatták le a szegénységet mint fogalmat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!