Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok, hogy magyar...

Mit gondoltok, hogy magyar üzleti körök felvásárolják Szlovénia legnagyobb turisztikai komplexumát?

Figyelt kérdés
Nem értem az embereket, hogy ez miért baj. Szerintem inkább örülni kellene.

2022. febr. 8. 12:12
 1/9 szántóvető ***** válasza:
28%
mármint a fideszes ner-társak?felvásárolnák ha tudnák,de szerencsére a szlovákok nem hülyék úgyhogy nem hagyják.
2022. febr. 8. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ki beszélt itt szlovákokról?

2022. febr. 8. 12:28
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Minek örüljek neki? Azért mert aki felvásárolja, az magyarul beszél? Vagy itt született? Vagy az anyja magyar? Ezt most nem értem. Nekem ebből valami előnyöm származik? Úgy kéne ennek örülnöm, mint amikor magyarok hoznak haza aranyat az olimpián? Valami nemzeti büszkeség kell, hogy eltöltsön más üzleti sikeréért?

Majd ha én vásárolom fel, na annak örülni fogok :)

2022. febr. 8. 12:28
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
A pénznek nincs állampolgársága, nincs nemzeti identitása. Az csak pénz. Majd ha nekem jut belőle, akkor fogok örülni.
2022. febr. 8. 12:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Nyilván az sokkal jobb lenne, ha külföldiek tennék ugyanezt itthon nem? Például azt nyered vele, hogy hazahozzák a profitot. A szlovéneknek azért nem tetszik.
2022. febr. 8. 12:32
 6/9 anonim ***** válasza:
74%

5# Igen, hazahozzák a profitot. De továbbra sem látom be, ez milyen formában érint ez engem. Nálam költik el? Lehet. De az nem következik a felvásárlásokból, hogy azt úgy fektessék a magyar gazdaságba, hogy abból közvetett módon én is profitáljak. Azt a pénzt ők teszik el, nem én. Mi van, ha külföldön fektetik be?

Nyilván az sem lenne jobb, ha szlovén oligarchák vásárolnának fel magyar érdekeltségű ingatlanokat. De most azért hadd tapsoljak már, hogy egy magyar oligarcha gazdagodik, nem egy szlovén.

2022. febr. 8. 12:40
 7/9 tobas ***** válasza:
100%

Nekem semmi bajom vele, de azzal sem, hogy Magyarországról kiviszik a profitot. Ilyennél azok érdekelnek, akik mindig hisztiznek, hogy mennyi pénzt visznek ki az országból, most ehhez vajon hogyan állnak?

Másodszor az OTP kiválóan megmutatja, hogy mennyire jó nekem az, hogy ők hazahozzák a pénzt. Egyszerű lakossági ügyfélként igen drága a bankolás, pedig Közép-Kelet Európa talán legnagyobb bankjáról beszélünk.

Érdemes összehasonlítani az Erste osztrák alapcsomagjával, ami lehet drágább, csak magasabbak a bérek és mellette az egyszeri díj után nincsen mindenféle egyéb költség.

Harmadszor most jelenleg innen viszik ki a pénz, amiből talán egyszer lesz nyereség, amit vajon valóban visszahoznak vagy folytatják a terjeszkedést vagy egyszerűen kiveszik a nyereséget majd abból repkednek Balira, Párizsba nyaralni.

2022. febr. 8. 13:01
 8/9 anonim ***** válasza:
68%
orulni annak hogy felvasarolunk egy masik orszagot? annak orulsz hogy minket meg a nyugati orszagok meg az azsiaiak vasarolnak fel?
2022. febr. 8. 13:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Dicsőség!
2022. febr. 8. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!