Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Angolórán ha előjön az LMBTQ-t...

Angolórán ha előjön az LMBTQ-témakör, mit kéne tenni a tanárnak a jelenlegi jogszabályok miatt?

Figyelt kérdés
Pl. mikor a családtípusokat tanulják (nuclear family, extended family, reconstituted family, single parent family, same-sex family), akkor az utolsót nem szabad említeni?

2022. febr. 7. 15:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
64%

Én ha 2013-ban tanári szakra mentem volna, akkor valószínűleg juszt azért se tartottam volna be ezt a lehetetlen törvényt, egyrészt mert meleg vagyok, másrészt meg tudom magamon keresztül, hogy milyen az amikor feszült vagyok attól, hogy úgy érzed, hogy erről senkivel se tudsz beszélni és mikor szóban jön a szex, elharapod a nyelved, mert félsz, hogy mit szólnak majd...

Max akkor alapítanék egy Tolsztoj féle szabad iskolát, és max adományért cserébe tanítanám a gyerekeket, kritikai pedagógiára... ha kirúgtak volna...

2022. febr. 7. 20:11
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a kritikai pedagógia?

2022. febr. 7. 20:29
 13/28 anonim ***** válasza:
80%
Ahol a gyerekek és felnőttek megtanulják felismerni, hogy elnyomott környezetben élnek-e társadalmi, vagy más egyéb helyzetük szerint és ígyekeznek változást elérni minden téren aztán... és ahol egyenrangú fél a tanár és a diák és nem egyfajta narratívát ismerhet meg, hanem többet.. [link]
2022. febr. 7. 20:34
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

A tanárnak nem kell állást foglalnia, vagy magánvéleményt mondania. Pártatlanul, elvileg semlegesen tanítja a nyelvet, a témába illő szavakkal együtt.

Például vegetariánusként nem kell senkit se győzködnöm, hogy a húsevés az rossz :D de beszélünk róla hogy vannak különféle étkezési szokások, hagyományok, egyedi étrendek, ki mit eszik, ki mit nem eszik, stb. Az hogy "vegetarian" a végén csak egy szó a teljes szókészletből, elfér szépen a "diabetic", "gluten free", "lactose sensitive" stb mellett.

2022. febr. 7. 21:44
 15/28 Vuk-91 ***** válasza:
57%
Ha az LMBTQ-ról kell beszélni, hiába törvény, azért így is úgy is beszélni kell róluk valamilyen formában, ne csak a mama, papa és a Orbán Viktor pampogásából tanuljanak, kell valami normális anyag is. Én pl akkor tanultam a legtöbbet, amikor elkezdtem velük barátkozni amennyire autistaként tudtam, főleg külföldiekkel. Csak annyi, hogy nem minden tanár melegbarát.
2022. febr. 8. 10:35
 16/28 anonim ***** válasza:
26%

Értékítélqetet rakni a tanításba veszélyes, és az egyenrangúság illúziója is kontraproduktív.

A tanár és diák nem egyenrangú felek, van köztük hierarchia, de ennek rugalmasnak kell lennie.

2022. febr. 8. 12:16
 17/28 anonim ***** válasza:
56%
"Értékítélqetet rakni a tanításba veszélyes" értékítéletet rakni a tanításba sajnos szükséges, főleg egy ilyen hitvány kormány mellett.
2022. febr. 8. 12:35
 18/28 anonim ***** válasza:
79%
Én meg abban hiszek, hogy a hierarchia káros... lásd politikusokat, akiket mi választunk meg és mégis úgy beszélnek, már pedig a szekularizált államban élünk, akkor tudni kéne, hogy nem Isten kegyelméből, hanem választóktól kapták a hatalmát, mint akit Isten választott ki, hogy uralkodjanak felettünk,holott nem... meg úgy beszélnek mintha a saját pénzüket adnák oda, holott nem, ez az adófizetők pénze...
2022. febr. 8. 12:36
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Miért egy teljesen más hierarchiát hozol fel példának az oktatáshoz?

A kettőnek semmi köze egymáshoz.

Nem hiába nem politizálunk az iskolákban.

Nem szabad politikai értékítéletekkel befolyáaolni a gyermekeket, mert az szélsőségekhez vezethet.

Ha jól tanítunk jó esélyel maga is dönteni fog.

2022. febr. 8. 12:45
 20/28 anonim ***** válasza:
79%

Ja nem tanítsunk semmit, de azért anyám is elmondta, hogy volt olyan kollégája tanítóként, hogy mocskosozta a gyereket, mert roma volt. Meg volt olyan, hogy egy kémia tanára gimnáziumban egyest adott neki, aztán anyám udvariasan megkérdezte, hogy még mindig téves az eredmény, mire a nő mondta, hogy igen, és úgy éreztette anyámmal szemben a hatalmát, hogy sorra egyeseket adott ezentúl neki, plusz patáliát rendezett anyám osztályfőnökénél, hogy micsoda szemtelen anyum...

Ja meg ha már hierarchiáról meg nevelésről beszélünk, pár hete volt egy hír, hogy diákok hiába jelezték igazgató felé, hogy van egy pedofil tanár, az igazgató legyintett, hogy diákok fantáziálnak, aztán a diákok létrehoztak egy kamu profilt, és lebuktatták a tanárt. Az igazgató még a diákokat vette elő, hogy a diákok megsértették a pedó tanár személyiségi jogait,és ha ki is rúgják, egyedül annyi lesz benne, hogy kirúgták és újra taníthat máshol és nem tiltják el a gyerekektől örökre.

egyébként az igazgató által fegyelmit kapó diákokat, a szülők azonnal elvitték a suliból.

2022. febr. 8. 12:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!