Pontosan mit jelent a "magyarkodás"? Milyen konkrét esetekben használjuk ezt a kifejezést?
Egy koholmány ige.
Általában a liberális,internacionalista lények használják akkor, amikor mondjuk valaki ellenük szólal fel.
Amikor valaki az álítja, hogy a kereszténységen kívűl minden más vallás a kutyáknak van, közben pogány fehérszarvas, meg turullos jelképeket hord, minthogyha ez nem lenne önellentmondás.
Hogy a veretes hasitasikról már ne is beszéljünk, aminek semmi köze nincs az ősi magyar viselethez, mégis hagyományörzés néven hordják.
Én is úgy hallom, hogy sokféle értelmezése van, így hát minden választ hasznosnak találtam.
"Egy koholmány ige"
Én is hasonlóan vélekedem. A többi népnévvel elég idétlenül és erőltetetten hangzik ez a szótoldalékolás.
Számomra az, amikor vki erőltetetten, túlzóan, és indokolatlanul hangoztatja magyarságát, és/vagy használ jelképeket.
Amúgy igen, más népeknél is létezik a jelenség, elég az amerikai filmekre gondolni. Mindenütt USA zászlók, a Földet csak amerikai tudósok/hősök tudják megmenteni. És nagy kedvencem, amikor a történelmükről beszélnek, miközben nincs is nekik olyanjuk. :)
Jó kérdés, díszmagyarban járkálás, jobboldali szerzők műveinek egekbe emelése, régmúltba való kapaszkodás, talán ez az ősmagyarság kutatás is, akkor volt egy elmélet, miszerint a magyar a legősibb nép, és legfejletebb is... de erre vonatkozó tendeciákat találtam más országokban is..
Egyébként szeretem a magyar dalokat, magyar zenét, énekeket, kultúrát, festményeket... de például félig lengyelként zavart, mikor választás elé állították, hogy lengyel vagyok-e vagy magyar... egyébként még ha tovább boncolgatnánk a családfámat, akkor kiderülne, hogy sok minden is vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!