Az normális, ha egy miniszterelnöktől tíz éve semmit sem lehet kérdezni, mert nem válaszol semmire?
"Ha téged éddekel neked kell utána nézni"
Ez nem érdekeltség kérdése. Ha te állítasz valamit, akkor azt nem nekem kell alátámasztani, hanem neked.
"Azt konkrétan én fogalmaztam meg, nem volt egyértelmű?"
Nem, mert az írtad, "pontos megfogalmazás". Kezdtem örülni, hogy végre hivatkozni is fogsz valamire.
"ilyen nincs hogy provokációra és számonkérésre nem reagál a miniszterelnök"
Leírom még egyszer, hátha másodjára átmegy: a számonkérés jogos, a provokáció pedig semmilyen körülmények között nem az. Ha provokálják őt (ami nem egyenlő a számonkéréssel), akkor ő is provokációval vág vissza. Ha nem provokálják, akkor ő sem provokál.
"Akik a számukra kellemetlen kérdéseket akarják feltenni (nemhogy még provokatív és kritikus vagy számknkérő kérdéseket) azok kint maradnak"
Mármint honnan maradnak kint?
"Ezzel képeznek egy szép idilli álomvilágot, az igazán fontos kérdéseket figyelmenkívűl hagyják."
Vannak sajtótájékoztatók, kormányinfó is rendszeresen, mindenki azt kérdez, amit csak szeretne. Én nem gondolom úgy, hogy mondjuk egy kormányinfón bárkinek is figyelmen kívül lenne hagyva a kérdése. És ha követnéd ezeket a dolgokat, te is látnád, hogy szó sincs erről.
"Akármivel köríted"
Én nem körítem, csak leírom, amit látok.
"Nekem mégegyszer mondom nem érdekem elhitetni veled azt amit megtalálsz magadtól is az interneten."
Egy vita úgy működik, hogy aki állítást tesz, annak kell azt alátámasztani. Ez nem úgy működik, hogy aki nem hiszi, járjon utána. MZP is annak ajánl nem is tudom hány milliót, aki a vele kapcsolatos vádakat alá tudja támasztani. Mert ez így jogos. Aki vádol, az bizonyítsa is. Ha nem tudja bizonyítani, akkor a vád alaptalan. Egyetértünk?
"Tóbb órát helyetted biztos nem szenvedek."
Én nem mondtam, hogy órákat szenvedj. Annyit kértem, hogy támaszd alá az állításod, de erre nem vagy hajlandó, és ez kezd egyre kényelmetlenebb lenni.
"Maga a kesma azért létezik, hogy orbánnak és a fidesznek nekelljen válaszolnia másnak akik igazo kérdéseket tesznek fel."
Akkor megkérlek sokadjára is, hogy hozz egy pár példát arra, amikor Orbántól és a Fidesztől "igazi" kérdeseket kérdeztek, de nem válaszoltak rá.
"hiába köríted s akármivel"
Akkor én is elmondom még egyszer, hogy nem körítek, hanem azt mondom, amit látok a sajtótájékoztatókon, a kormányinfókon, a parlamenti üléseken. Ennek semmi köze a Kesmához.
"Azt hogy honnan maradnak kint már rád bízom"
Tehát egy újabb állítást tettél, amit szintén nem vagy hajlandó alátámasztani. De még kifejteni sem. Szerintem így nincs értelme beszélgetnünk.
"Amit te látsz az a látszat valóság a szavazótáborodban."
Nekem nincs szavazótáborom. Én csak egyszerű választópolgár vagyok. Hangsúlyozom, hogy sajtótájékoztatókról, kormányinfókról, parlamenti ülésekről beszélek. Ez a három fórum mitől látszatvalóság?
"A kormányinfókat nem tudom mennyire követed de ott sem azt kérdeznek az emberek amit szeretnének"
Hanem mit?
"és még azokra sem mindig válaszolnak, ilyen volt azthiszem a 2021-es év utolsó kormányinfója is."
Például?
"Az ellenzéki média továbbra sem éri el a fideszt"
Dehogynem. Ott vannak a sajtótájékoztatón, a kormányinfón, a parlamentben pedig ott vannak az ellenzéki képviselők. Minden olyan fórumon, ahol kérdezni lehet, ott van az ellenzék.
24
Adtam pár kérdést. Mi a Fidesz válasza ezekre, azon kívül, hogy "boldog karácsonyt"?
"Mi a Fidesz válasza ezekre"
Kérdezd meg tőlük.
Kedves #26!
Játszunk olyat, hogy amíg ilyen látványosan fogod kerülni az állításod alátámasztását, addig nem vagyok hajlandó egyetlen kijelentésedre sem reagálni. Ha alátámasztod, akkor igazat adok neked, ha pedig nem támasztod alá, akkor az egyszerűen azt jelenti, hogy semmilyen valóságalapja nincs az állításaidnak.
27
"Kérdezd meg tőlük."
Te most szándékosan játszod a debilt? Pont arról beszélünk, hogy Orbánnak lehetetlen kérdéseket feltenni, mert a közelébe sem juthatnak ellenzéki újságírók, a csicskái pedig nem kérdezik meg tőle.
Ha pedig a parlamentben kérdezik, hogyan kaphatott a terrorizmus finanszírozása miatt nemzetközileg körözött Ghaith Pharaon magyar vízumot, amikor a kormány évek óta tartó migránsozása arról szól, hogy migránsokat nem szabad beengedni, mert veszélyesek, akkor erre Viktor annyit válaszol, hogy boldog karácsonyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!