Szerencsétlen történelmi fejlődésű ország, vagy a magyar nép alapvetően korrumpálhatóbb, megoszthatóbb és hajlott gerincű?
Ady egy magyarellenes szabadkőműves volt,ez kb olyan mintha feritől megkérdeznénk mi az a hazaszeretet.
Ajánlom a Korrobori nevű írását.
Én nem mutogatnék sem a történelmünkre, sem az evolúciónkra. Az csak a felelősség hárítása.
Mi hoztuk a döntéseket. Mindet., Te, én, a szomszéd Mari és Pista bácsi. Meg Ady, meg Gyurcsány (az mondjuk igen, a kettőt egy mondatban...:D)
Ha muszáj egy tényezőre fogni, akkor én azt mondanám, hogy a magyar nép intellektualitása és érzelmi intelligenciája túl alacsony. Nem másokhoz képest. Mások nem érdekelnek. A küszöbhöz képest, ami biztosítaná azt, hogy job legyen a jövőnk.
És ez sem amolyan "hát mi ilyenek vagyunk" dolog. Ez annak köszönhető, hogy úgy DÖNTÖTTÜNK, hogy nem fejlesztjük az oktatást, lenézzük azokat akik tanítani, segíteni akarnák ember- és honfitársainkat.
Pl nézd meg mi az általános vélekedés a pedagógusokról.
Vagy nézd meg mi az általános vélekedés arról, aki pszichológushoz jár.
Véleményt formálni DÖNTÉS, és sokan nap mint azt azt a döntést hozzák meg, hogy inkább belerúgnak a másikba, hogy a saját frusztrációjukat levezessék. Azt a döntés hozzák meg, hogy lehúzzuk a másikat , hogy így legyünk előrébb, ahelyett, hogy örülünk más örömének és neadj'Isten még be is valljuk, hogy amásik előrébb tart és tanácsot kérjünk tőle.
Hozták? Ezt írtam volna? Hoztuk!
9, én szívesen egyetértenék veled, de..
manapság a nacionalizmus az elsősorban arról szól, hogy utáljuk a románokat, utáljuk a nyugatiakat, utáljuk az oroszokat, utáljuk a szlovákokat.. kit utálunk még.. gondolom Trianont, azt biztos.
Pedig a nacionalizmus lényege annyi, hogy szereted a hazádat.
A kettő baromira nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!